Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Muž žije dlhé roky v netradičnej polohe: Iní by v nej nevydržali ani minútu!

(Zdroj: Twitter/NextInteresting)

INDIA – Nábožensky založený človek, Ind Mahant Radheypuri Juna Akhara, žije už 10 rokov s rukou zdvihnutou nad hlavou. Na otázku, či s tým plánuje prestať, odpovedá rázne nie. Je to vraj obeta pre jeho boha.

Muž považuje svoju obetu za súčasť svojej viery, ktorej zasvätil celý život, informujú novinky.cz. Je totiž pútnik, v hinduizme nazývaný sadhu, ktorý sa dobrovoľne vzdal svetského života a snaží sa dosiahnuť oslobodenie z cyklu smrti a znovuzrodenia.

Zvyčajne títo pútnici žijú jednoduchým životným štýlom, nemajú majetok, a žijú z jedla a nápojov, ktoré si vyžobrú alebo im darujú iní. V ruke, ktorú už 10 rokoch drží neustále nad hlavou už nemá cit a svaly má ochabnuté. Ruku podľa jej slov nezloží nikdy počas dňa. V tejto polohe vraj dokonca aj spí.

Keďže sa nezaujíma o budúcnosť, ale žije iba v prítomnosti, o tom, čo bude potom, ani nepremýšľa. V Indii sú podobné obete celkom bežné. Pútnik sadhu Amar Bharáti túto 10-ročnú už pokoril. Ruku držal zdvihnutú nad hlavou v rovnakej polohe až 45 rokov. Iní zase žijú so zaťatou päsťou a nechty im prerastajú do dlane alebo vydržia roky stáť bez odpočinku.

Viac o téme: HinduizmusObetaIndiaMahant Radheypuri Juna Akhara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu