Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž nezniesol odmietnutie, nasledovala šialená reakcia: Ženu polial petrolejom a zapálil

Štyria muži odsúdení na trest smrti za hromadné znásilnenie
Štyria muži odsúdení na trest smrti za hromadné znásilnenie (Zdroj: SITA/AP/Manish Swarup)

INDIA – Násilie páchané na ženách je v Indii veľmi rozšírené. Svedčí o tom aj nedávny prípad, keď stalker (patologické správanie jednotlivca s abnormálnym záujmom o inú osobu) usmrtil dievča. Odmietla vraj jeho ponuku na sobáš.

Obvinený je moslim, ktorý podľa vyšetrovateľov žil v rovnakej lokalite ako jeho obeť, uvádza CNN. Nešťastie sa udialo v okrese Dumka v štáte Džhárkhand na východe Indie. Polícia upresnila, že muž polial petrolejom obeť, dievča menom Ankita cez okno jej domu, keď spala a následne ju zapálil. V nedeľu zomrela na ťažké popáleniny v nemocnici.

Hovorca miestnej polície uviedol, že bol zriadený špeciálny tým, ktorý spolupracoval s okresným policajným náčelníkom a útočníka sa im podarilo zatknúť.

Svetová hinduistická rada uviedla, že hinduistická komunita je pripravená vyjsť do ulíc, ak sa budú podobné prípady opakovať a nepodniknú sa príslušné opatrenia.

Okresné úrady však obmedzili pohyb osôb, aby zabránili prípadným následkom incidentu, aby ľudia nepotrestovali na uliciach. "Po krutosti, ktorej sa dopustili na dievčati, jej smrť spôsobila, že každý Ind sklonil hlavu v hanbe," uviedol na Twitteri Rahul Gándhí, líder opozičnej strany.

Uviedol tiež, že aj kvôli tomuto prípadu vzniká naliehavá potreba chrániť ženy v krajine.

Viac o téme: IndiaStalker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu