Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vadia vám reklamy pred prehratím videa? Smola, bude ich ešte viac!

(Zdroj: pixabay.com)

KALIFORNIA – Najznámejšia a najobľúbenejšia platforma na sledovanie videí Youtube pritvrdzuje. Tak ako sme boli doteraz zvyknutí, pred prehratím videa si pozrieť dve reklamy, ktoré nebolo možné preskočiť, teraz skúšajú na užívateľov či znesú aj viac.

Najnovšie testujú novú verziu a namiesto dvoch reklám vám pustia dokonca päť. Chcú tak prinútiť ľudí kúpiť si ich premium verziu, informuje firstpost.

Spoločnosť Youtube so sídlom v Kalifornii, aktuálne vlastnená spoločnosťou Google sa rozhodla, že otestuje 5 neprekročiteľných reklám na začiatku každého videa. Chcú tak prinútiť ľudí, aby si zakúpili ich Premium verziu. Tá vychádza na 7 euro 19 centov za mesiac.

Youtube pritom tvrdí, že reklamy budú krátke, asi 6 sekundové, no v realite ľudia hlásia videá dlhé aj 10 sekúnd. Jeden užívateľ sa na sociálnej sieti posťažoval, že namiesto piatich reklám mu prehrávajú neuveriteľných jedenásť.

Najdú sa však aj takí, ktorí si z toho robia žarty. Na sociálnej sieti Twitter navrhli, čo počas dvoch minút reklám od Youtube stíhate spraviť.

Problém s videami však nehlásia všetci užívatelia, a tak zatiaľ nie je známe, či Youtube túto testovaciu fázu uplatní na všetkých bezplatných užívateľov služby. Tento krok od spoločnosti Youtube môže viesť aj naďalej k využívaniu programov na blokovanie reklám. Tvorcovia videí sa ale obávajú, že väčší počet reklám odradí divákov od sledovania ich videí a nakoniec aj od samotnej platformy. A navyše, ak užívatelia začnú využívať programy na blokovanie reklám, môže to ovplyvniť aj príjmy samotných tvorcov. Problém budú mať tí, ktorí nemajú za sebou množstvo sponzorov, pretože ak Youtube reklamy neprehrá, Google Adsense im jednoducho za prehratie videa nezaplatí.

Viac o téme: ReklamyYoutubeGoogleAds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu