Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena sa tešila na peniaze z manželovho dedičstva: Prišla však studená sprcha! Pozrite, čo vymyslel jej muž

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LONDÝN - Na fóre Mumsnet sa objavil príbeh ženy, ktorá opisuje sklamanie zo správania svojho manžela. Nepáči sa jej, ako naložil s jeho dedičstvom a domnieva sa, že v manželstve by mali byť financie z akéhokoľvek príjmu spoločné. Názory na túto problematiku rozdelili čitateľov do dvoch táborov.

Vedenie financií v každom partnerskom či manželskou vzťahu je individuálne, a to, čo funguje v jednej domácnosti, nemusí fungovať v inej. Pokiaľ tieto pravidlá rešpektujú obaja partneri, určite sa vyhnú rozčarovaniu, či sklamaniu, ktorému teraz čelí neznáma žena, píše The Mirror.

Vo svojom príspevku na diskusnom fóre kritizuje správanie svojho manžela a označuje ho za sebecké. Keď totiž po smrti svojej tety zdedil 15 000 libier (17 718 eur), rozhodol sa vložiť polovicu na spoločný účet a zvyšok si nechal pre seba. Manželka uvádza, že sú „veľmi šťastní,“ majú dve detí a splácajú „obrovskú hypotéku,“ vďaka ktorej si zveľadili svoje bývanie. Keď sa dozvedela o dedičstve, tešila sa na to, že si finančne prilepšia, ale nečakané peniaze po tete medzi nich nakoniec vrazili klin.

Žena sa tešila na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena načrtla aj svoje obavy, že jej manžel chcel investovať celú sumu do virtuálnej meny, ale našťastie zmenil názor. „Neochotne súhlasil s tým, že polovicu vloží do Bitcoinu a druhú dá na spoločný účet,“ vysvetlila.

S rozhodnutím sa však nestotožňuje, a preto sa pýta: „Som nerozumná, ak si myslím, že je to sebecké? Ja som živiteľka rodiny. Nespochybňujem, že sú to ,jeho‘ peniaze, ale zarobila som oveľa viac a o všetky moje príjmy sa delím.“ Dodala aj to, že ju znepokojuje jeho voľba investovať peniaze.

Žena sa tešila na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Príspevok  vzápätí rozdelil čitateľov do dvoch skupín a nedokázali sa dohodnúť, čo by bolo v tomto prípade správne. Niektorí si myslia, že peniaze patria iba mužovi a môže ich použiť, ako sa mu zachce. „Dedičstvo nie sú ‚spoločné‘ peniaze,“ napísal jeden z nich. „Myslím si, že celé dedičstvo patrí tomu, kto ho zdedil a manželka, či manžel, nemajú mať v tomto žiadne slovo,“ domnieva sa iný. „Nezáleží na tom, že ste živiteľka rodiny a prispievate väčšou sumou. Zarábate viac, takže váš príspevok je prirodzene vyšší. On však nie je voči vám v otroctve, pretože zarába menej ako vy,“ pripísal iný.

Iní sú však presvedčení, že manžel konal nespravodlivo. „Je čas prehodnotiť svoje financie," radí žene jeden z užívateľov. „Musíš sa prestať deliť o svoj príjem,“ napísal druhý a tretí si myslí, že tieto peniaze by „mali ísť do spoločnej kasy.“

Viac o téme: PeniazeDedičstvoHádkaManželia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu