Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bitcoin sa predsa pozviechal a odráža sa od dna: Za necelých 5 dní prekročil hranicu 22-tisíc dolárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

LONDÝN - Bitcoin pokračuje na začiatku nového týždňa v posilňovaní. Jeho cena sa dostala na 1-mesačné maximum nad 22.000 USD (približne 21.893 eur). Podporuje zlepšenie nálady investorov, čo sa prejavilo aj na pozitívnom vývoji na akciových trhoch.

Bitcoin sa v pondelok okolo jednej popoludní SELČ predával s plusom 2,55 % (v priebehu 24 hodín) po 22.156,66 USD. Ešte v stredu (7. 9.) cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny padla pod 19.000 USD a dostala sa najnižšie od júna. Odvtedy však vyskočila približne o 17 %.

Bitcoin sa predsa pozviechal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Google.com)

Už zajtra to príde...

Investori teraz čakajú na správu o augustovom vývoji inflácie v USA, ktorá bude zverejnená v utorok (13. 9.). Tá by mohla signalizovať budúce smerovanie menovej politiky americkej centrálnej banky (Fed). Fed však dal jasne najavo, že v najbližšom čase bude pokračovať v prudkom zvyšovaní úrokových sadzieb. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že tento mesiaci ich opäť zdvihne o 75 bázických bodov.

Bitcoin sa aj napriek aktuálnemu posilňovaniu pohybuje hlboko pod svojím rekordom z novembra 2021, keď jeho cena dosiahla 68.990,90 USD. Odvtedy stratil približne 60 % svojej hodnoty a celková trhová kapitalizácia kryptomien padla takmer o 2 bilióny USD.

Viac o téme: EuroBitcoinKryptomena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu