Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukrajinský vojak ukázal na VIDEU, čo ho zachránilo pred smrťou: Toto že dokázalo zastaviť guľku?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KYJEV - Na sociálnych sieťach koluje video ukrajinského vojaka, ktorému zachránil život jeho mobilný telefón. Guľka totiž uviazla v ňom a nie vo vojakovom tele. Video vzbudilo množstvo ohlasov. Jeden z komentujúcich dokonca navrhol, že by mali byť nepriestrelné vesty vyrábané z materiálu používaného vo smartfónoch.

Video zverejnené na Reddite zachytáva ukrajinského vojaka, ktorý vyťahuje svoj iPhone z batohu. Vidno, že je poškodený, lebo je v ňom zaseknutá guľka. Model z roku 2019 zachránil vojakovi život. Podrobnosti incidentu však nie sú známe. 

Zábery získali množstvo ohlasov a komentárov. "Jablko (Apple) denne ťa ochráni pred lekármi," napísal jeden z užívateľov. "iPhony sú konečne na niečo dobré," skonštatoval niekto iný. "Prečo nevytvoriť nepriestrelnú vestu z materiálu použitého v smartfóne? Bude to oveľa ľahšie," navrhol tretí komentujúci. 

Video sa na internete objavilo v čase, keď vojna medzi Ukrajinou a Ruskom nejaví známky konca. V utorok vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak vyhlásil, že Ukrajina musí vyhrať vojnu proti Rusku do začiatku zimy, aby zabránila svojmu susedovi usadiť sa dlhodobo na jej území. 

Viac o téme: MobilVojakIPhoneVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu