Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

WhatsApp varuje užívateľov: Aplikácia v priebehu týždňov prestane fungovať na niektorých telefónoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - WhatsApp vydal varovanie pre používateľov, pretože platforma zaznamená na budúci mesiac veľkú zmenu, ktorá zahŕňa zablokovanie určitých mobilných zariadení zo služby správ.

WhatsApp sa chystá urobiť veľké zmeny vo svojej populárnej službe správ, čo znamená, že niektorí používatelia nebudú môcť aplikáciu používať po sérii nových aktualizácií.

Väčšina používateľov smartfónov je odkázaná na službu odosielania správ, no tí, ktorí používajú staršie zariadenia, čoskoro nebudú môcť prostredníctvom aplikácie posielať textové správy z dôvodu nových systémových zmien, píše Daily Star.

Po vydaní nových aktualizácií používatelia často uvidia opravy chýb a vydanie nových funkcií v nádeji, že zvýšia používateľskú skúsenosť. S vývojom technológie sa však aplikácie čoskoro stanú na určitých zariadeniach nedostupné, pretože softvér nedokáže držať krok so zmenami.

Od 24. októbra WhatsApp prestane fungovať na určitých mobilných zariadeniach, keďže aplikácia uviedla, že nemôže fungovať na starších telefónoch kvôli novému operačnému systému.

Keďže novšie operačné systémy nemôžu byť podporované na rade smartfónov, používatelia WhatsApp na mnohých rôznych zariadeniach čoskoro nebudú môcť používať službu správ, ako sa uvádza v sekcii FAQ na jej webovej stránke.

WhatsApp varuje užívateľov: Aplikácia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Niektoré z nových funkcií sú dostupné už teraz, zatiaľ čo iné sú momentálne dostupné iba v beta verzii aplikácie. Ďalšie zmeny ešte nie sú zverejnené, keďže sú ešte vo vývoji.

Ak chcete byť jedným z prvých ľudí, ktorí budú dostávať aktualizácie WhatsApp, môžete sa pripojiť k WhatsApp Beta a stať sa testerom.

Ak si chcete stiahnuť aplikáciu do smartfónu, prejdite na Google Play na svojom zariadení s Androidom a vyhľadajte WhatsApp a potom prejdite nadol, kým nenájdete vetu „Staňte sa beta testerom“.

Potom budete musieť klepnúť na tlačidlo „I'm In“ a potvrdiť kliknutím na „Join“. Potom budete musieť počkať na aktualizáciu WhatsApp, aby ste získali prístup k beta verzii služby.

Viac o téme: ProblémyWhatsAppAktualizácieStaré smartfóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu