Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Realitná agentka radí: Kupujete nehnuteľnosť? Tieto tri veci si so sebou zoberte na obhliadku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRESCOT - Ak uvažujete o kúpe nehnuteľnosti, možno oceníte odporúčania odborníčky Katie Bowaterovej. Potenciálnym záujemcom radí, čo všetko si majú všímať a aké predmety si majú priniesť na obhliadku priestorov. Mnohé z nich sa vám možno budú zdať zbytočné, ale podľa realitnej agentky majú svoje opodstatnenie.

Odborníčka na nehnuteľnosti Katie Bowaterová verí, že svojím príspevkom na TikToku pomôže každému, kto sa zatiaľ ešte len orientuje v spletitom svete bytov, domov alebo firemných prevádzok  ponúkaných na predaj. Vo videu uvádza, na čo všetko by ste nemali zabudnúť a čo všetko by ste mali v novom priestore odskúšať ešte skôr, ako si ho vyberiete. Zároveň spomína viacero predmetov, ktoré vám môžu pomôcť rozpoznať prípadné dodatočné náklady, ktoré bude treba vynaložiť na opravu nehnuteľnosti. 

Zmienila sa napríklad o kľúčových položkách ako tester na elektrické zásuvky. Upozornila aj na telefón, ktorý má v skutočnosti dve použitia. "Po prvé, je to fotoaparát. Ak máte niekoľko prehliadok  za deň, môžu sa vám začať zlievať do jedného celku a potom musíte znova identifikovať každú nehnuteľnosť. A po druhé, môžete používať aplikáciu kompas. To vám pomôže zistiť, či je záhrada orientovaná napríklad na juh," Bowaterová taktiež nabáda ľudí, aby si so sebou na obhliadku priniesli rebrík na kontrolu podkrovia v prípade, že na mieste nebude k dispozícii. "Dúfam, že to ľuďom pomôže. Nebojte sa používať tieto nástroje. Realitní makléri od vás očakávajú, že budete opatrní, pretože ide o obrovskú investíciu," vysvetľuje. 

Realitná agentka radí: Kupujete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: gettyimages.com)

Užívatelia jej za tieto rady poďakovali a niektorí dokonca zdieľali svoje vlastné tipy. "S telefónom tiež skontrolujte, či máte signál v každej miestnosti domu!" napísal jeden z nich. "Super užitočné tipy!" uviedol ďalší. 

Viac o téme: NehnuteľnosťKúpa domu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu