Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Desiatky svedkov dnes videli na nebi pozoruhodný úkaz: Preletelo to priamo pred vodičom!

(Zdroj: Youtube/Traffic Updates Horowhenua Kapiti Wellington)

WELLINGTON - Nad novozélandským hlavným mestom Wellington sa dnes na oblohe mihol horiaci meteor a desiatky svedkov uviedli, že videli jasné svetlo a počuli hukot, keď ohnivá guľa preletela okolo. Informovala o tom agentúra Reuters.

Meteorologická služba MetService na Twitteri uviedla, že jej radar zachytil možnú dymovú stopu meteoru. Geologická agentúra GeoNet zas informovala, že jej seizmometer pravdepodobne zachytil jeho zvukové vlny desať minút pred druhou hodinou popoludní miestneho času (03: 50 SELČ).

Mike Cousins pracoval z domova neďaleko Wellingtonu, keď sa miestnosť rozžiarila modrooranžovým nádychom. "Vybehol som von a uvidel žiariacu stopu na nebi a potom sa ozvalo tiché dunenie ako na začiatku zemetrasenia," opísal prelet žiariaceho objektu. 

Podľa astronóma z observatória Mount John na Canterburskej univerzite Alana Gilmora je jasný meteor, ktorý veľmi rýchlo klesá atmosférou, nad mestskou oblasťou vzácnym javom. "Tento objekt žiaril veľmi jasne, takže musel byť celkom veľký." Hukot, ktorý ľudia počuli, naznačoval, že meteor sa priblížil na vzdialenosť 60 km od Zeme, dodal. Zatiaľ sa neobjavili žiadne správy o dopade meteoru na zem alebo do oceánu ani sa nenašli žiadne jeho časti. 

Viac o téme: MeteorNový ZélandWellington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu