Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ľudí vydesil pohľad na VIDEO: Rútila sa na domy obrovská cunami? Takáto je pravda

Prírodný úkaz nad predmestím Cincinnati Zobraziť galériu (2)
Prírodný úkaz nad predmestím Cincinnati (Zdroj: Twitter/Massimo)

CINCINNATI - Užívatelia sociálnych sietí sa nechali strhnúť prírodným úkazom, ktorý vyzerá ako cunami. Ak by to boli skutočné vlny, domy na obrázku by boli už zrejme minulosťou. Našťastie sa nič také nestalo. Nejde však o žiadnu dodatočnú úpravu záberov. Tento jav sa naozaj odohral v jednom z amerických štátov.

Fotky nezvyčajnej formácie mrakov, tiež známej ako arcus, zachytávajú na oblohe valiacu sa obrovskú vlnu priamo na domy. Na prvý pohľad to vyzerá ako scéna z katastrofického filmu, ale opak je pravdou. Ide len o oblaky. Príspevok bol zverejnený najprv na stránke Reddit s komentárom, že  jeho autor nikdy v živote ešte nič podobné nevidel. 

Príspevok sa stal virálnym, získal viac ako 80 000 pozitívnych reakcií a okomentovali ho tisíce ľudí z celého sveta. Mnohí považujú tento úkaz za desivý. "Mala som z toho nočné mory o apokalypse," poznamenala jedna dievčina. Niekto iný zas napísal: "Vyzeralo to ako masívna vlna z filmu Interstellar. Už keď som to videl v kine, nebolo mi všetko jedno. Toto je ale skutočný záber. Naozaj sa to stalo!" 

Oblaky Arcus vznikajú v blízkosti okraja búrok, keď sa relatívne chladný vzduch pohybuje smerom dopredu k teplejšiemu a vlhkejšiemu vzduchu. Video bolo podľa všetkého nakrútené 17. júna v meste Cincinnati v americkom štáte Ohio. Cincinnati minulý týždeň sužovali búrky, ktoré spôsobili rozsiahle škody na majetku. Bez elektriny zostalo približne 90 000 ľudí. 

Viac o téme: BúrkaOblakyCincinnati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu