Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôchodcovi (72) pískali genitálie! Neuveríte, čo to spôsobilo, vysvetlenie lekárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OHIO - Neznámy muž z amerického štátu Ohio pri každom jednom močení počul pískanie. Spočiatku si myslel, že je to len v jeho hlave alebo že susedia robia niečo na záhrade. Keď sa to však pravidelne opakovalo, zistil, že problém je v jeho tele.

Sedemdesiatdvaročný Američan, ktorý počul pískanie a syčanie vychádzajúce z jeho pohlavných orgánov, zašiel na pohotovosť v Ohiu. Lekári si všimli, že je zadýchaný a výrazne opuchnutý. Vyšetrenie nakoniec odhalilo, že jeho pľúca takmer skolabovali a v tele sa mu už istý čas hromadil vzduch. Ako však vysvetlili pískajúce genitálie? 

Pred piatimi mesiacmi absolvoval muž operáciu semeníkov, po ktorej mu ostala na ľavej strane mieška menšia rana. Tá sa postupným hromadením vzduchu mierne otvorila, čo spôsobilo únik  vzduchu spojený s pískaním. Tento pacient sa tak stal prvým človekom na svete, ktorému diagnostikovali tzv. pískanie mieška. Zdravotníci opísali tento nezvyčajný prípad v časopise American Journal of Case Reports. 

Dôchodcovi (72) pískali genitálie!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Problémy s dýchaním a opuchnutá tvár boli tiež príznakmi hromadenia vzduchu v organizme. Lekári sa nakoniec rozhodli, že mužovi voperujú do hrudníka dve plastové rúrky, ktoré mu pomôžu odvádzať oxid uhličitý von z tela. Doktor Brant Bickford uviedol, že pacient bol po operácii prevezený do inej nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Jeho stav sa však začal zhoršovať. Implantované rúrky už nestíhali odvádzať prebytočný vzduch preč. Začal sa hromadiť na veľmi nebezpečnom mieste - medzi pľúcami a hrudnou stenou. Lekárov to prinútilo zaviesť ďalšiu trubicu. Po troch dňoch v nemocnici sa mužove pľúca zotavili. V miešku a bruchu má ale stále nahromadený vzduch. Prečo k tomu došlo, odborníci doteraz nevysvetlili. Nakoniec boli nútení odstrániť oba semenníky.

Ako k tomu dochádza?

Lekársky termín pre zachytenie vzduchu v miešku sa nazýva pneumoscrotum. Je to veľmi zriedkavý stav, ktorý sa v lekárskej literatúre objavil len asi v 60 prípadoch. Mnohé z nich boli spôsobené penetračnými zraneniami, ktoré môžu viesť k zachyteniu vzduchu. Žiadny z predtým hlásených prípadov pneumoscrotum nezahŕňal cestu pre únik vzduchu. Na takýto proces je potrebný lekársky zásah. Bickford povedal, že nie je jasné, či táto "úniková cesta" skutočne pomohla zlepšiť mužov stav alebo nie.  

Viac o téme: MočenieGenitáliePískanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu