Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Klesajúca hladina v priehrade odhalila desivý objav: Varovanie, to ešte nie je všetko!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAS VEGAS - V priehrade Mead na americkej rieke Colorado kvôli dlhodobému suchu klesá hladina a na svetlo sa postupne dostalo niekoľko ľudských pozostatkov. Začiatkom mája sa tam našlo telo obete streľby zo 70. alebo 80. rokov minulého storočia a v sobotu tam dve sestry pri paddleboardingu objavili ľudské kosti. Polícia varuje, že s klesajúcou hladinou sa pravdepodobne objavia ďalšie obete trestných činov, píše BBC.

Najväčšia priehradná nádrž v USA zásobuje pitnou vodou 20 miliónov obyvateľov miest Las Vegas a Los Angeles. Vznikla v roku 1935. Hladina tu klesá od roku 2000, v posledných rokoch ale stále rýchlejšie. Tento rok je stav vody najnižší od napustenia priehrady. Podľa vedcov situáciu zhoršuje klimatická kríza.

FOTO Klesajúca hladina v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Lindsey Melvin via AP)

Telo, ktoré vodáci na mieste našli začiatkom mája, podľa vyšetrovateľov patrilo obeti streľby zo 70. alebo 80. rokov. Detektív Ray Spencer miestnym médiám povedal, že tento záver vychádza z oblečenia a topánok obete, pretože sa vtedy predávali v obchodnom reťazci Kmart. Doteraz neidentifikované telo bolo nájdené 1. mája v skorodovanom bareli, ktorý bol uviaznutý v bahne.

FOTO Klesajúca hladina v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Lindsey Melvin via AP)

Bývalý starosta Las Vegas Oscar Goodman, ktorý kedysi ako advokát zastupoval aj mafiánov, podľa agentúry AP vyhlásil, že nemožno odhadnúť, čo sa nachádza na dne priehrady. "Nie je to zlé miesto, kam hodiť telo," poznamenal. Čie konkrétne pozostatky by mohla voda ešte vyplaviť, neoznámil. O nájdenom tele pritom povedal, "som si celkom istý, že to nebol Jimmy Hoffa".

Odborový predák zmizol

Odborový predák Hoffa bol naposledy videný 30. júla 1975 pred reštauráciou v Detroite. Jeho zmiznutie je záhadou, ktorá príležitostne prinúti FBI, aby sa pustila do hľadania jeho tela. Goodman poznamenal, že sa mnoho jeho bývalých klientov zaujíma o "kontrolu klímy", čo v slovníku mafiánov znamená zabezpečiť, aby hladina priehrady neklesala a telá zostali vo svojich vodných hroboch.

"Bude to veľmi ťažký prípad," povedal detektív Spencer stanici CBS News po náleze prvého tela. "Myslím, že vzhľadom na klesanie hladiny pravdepodobne nájdeme ďalšie ľudské pozostatky," dodal. Jeho predpoveď sa cez víkend ukázala byť presná. V sobotu dve sestry pri paddleboardingu našli ľudské kosti. Jedna z nich potom stanici CBS povedala, že nález najprv pokladala za kosti ovce hruborohej. Keď našla čeľusť, tak si však s hrôzou uvedomila, že to sú ľudské pozostatky. Lasvegaská polícia v tejto chvíli nemá podozrenie, že k druhému úmrtiu došlo cudzím zavinením. Prípad však chce vyšetrovať, aby objasnila, či išlo o vraždu alebo podozrivé úmrtie.

Viac o téme: PriehradaĽudské pozostatkyMead
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu