Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Nemec si na eBayi kúpil starú kuchynskú linku: Objavil v nej... veď to je absolútna bomba!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANGERHAUSEN - Thomas Heller z Nemecka si cez internet kúpil staršiu kuchynskú linku, v ktorej narazil na pozoruhodný objav. Ukrývala totiž veľmi zaujímavú finančnú čiastku. Nový majiteľ sa však zachoval čestne a kontaktoval políciu. Teraz sa vďaka tomu môže tešiť z nálezného, ktoré je síce v porovnaní s nájdenými peniazmi veľmi skromné, ale aspoň má čisté svedomie.

Hovorí sa, že čo je pre niekoho odpad, môže byť pre iného hotový poklad. Presne tak to bolo v prípade Hellera, ktorý si nedávno cez eBay zaobstaral kuchynskú linku z druhej ruky. Najskôr ho potešilo, že sa mu podarilo dohodnúť sa s predávajúcim, ktorý znížil cenu o 60 eur na 242 eur. To však nebolo zďaleka všetko. V jednej z doručených skriniek totiž našiel 150 000 eur) ktoré boli uložené v dvoch starých škatuliach. Jedna z nich bola pootvorená. Namiesto toho, aby nálezca podľahol pokušeniu, odovzdal ich na policajnej stanici.  "Videl som, ako na mňa vykúkalo niekoľko stoviek. Policajti potom pred mojimi očami otvorili druhú skrinku a v nej boli bankovky s ešte vyššou hodnotou - dvestovky a päťstovky." 

 

Hallo, es war schon ein sensationeller Fund. 150000 Euro in einem Küchenschrank. Jeder von uns hat schon einmal etwas...

Posted by Thomas Heller on Saturday, April 30, 2022

Muži zákona začali vyšetrovanie, aby vypátrali pôvodného majiteľa kuchynskej linky. Zistili, že peniaze patrili 91-ročnej žene z mesta Halle. Odkedy jej zomrel muž, starali sa o ňu v domove dôchodcov. Miestna policajná hovorkyňa Astrid Kuchtaová uviedla, že "kuchyňa pochádza z likvidácie domácnosti staršieho páru z Halle". Predajcom bol vnuk staršieho páru, ktorý o peniazoch  vraj nič nevedel. 

 

Der Köthener Thomas Heller entdeckte in einem Küchenschrank 150.000 Euro und hat es an die Besitzerin zurückgegeben. Wie...

Posted by Mitteldeutsche Zeitung on Thursday, April 28, 2022

Ak nálezca v podobných prípadoch peniaze nevráti a pôvodný majiteľ to neskôr zistí, podľa nemeckej legislatívy ide o spreneveru a obvinenému hrozia tri roky väzenia. To však nebol Thomasov prípad, ktorý má teraz nárok na odmenu. Tá predstavuje tri percentá z nájdenej čiastky, čiže 4510 eur).  Heller zatiaľ neprezradil, na čo ich použije.

Viac o téme: Kuchynská linkaObjavBazár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu