Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Na oficiálnej stránke Ukrajiny sa objavila karikatúra: Odhaľuje krutú realitu o Putinovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Vojna medzi Ruskom a Ukrajinou sa odohráva nielen na bojisku, ale aj na sociálnych sieťach. Na oficiálnom účte Ukrajiny na Twitteri sa objavila karikatúra, ktorá zobrazuje nacistického vodcu Adolfa Hitlera, ako sa usmieva na ruského prezidenta Vladimíra Putina. Podľa autora príspevku nejde o mém, ale o realitu.

Ku karikatúre nebol pripojený žiadny sprievodný text. Putin a Hitler sa na nej na seba láskyplne pozerajú, nacistický vodca hladká ruského prezidenta po líci. Mnoho užívateľov nazvalo ilustráciu politickou karikatúrou a mémom, no autor príspevku s tým nesúhlasil. "Toto nie je mém, ale naša a vaša realita práve teraz," odkázal. 

Keďže napätie na ukrajinskej hranici narastalo už niekoľko týždňov pred štvrtkovou ruskou inváziou, mnohí demonštranti na Ukrajine prirovnávali Putina k Hitlerovi. Predsedníčka Snemovne reprezentantov Spojených štátov Nancy Pelosiová kritizovala tento týždeň Putina a prirovnala ho k Hitlerovi. Putinovo uznanie separatistických regiónov Doneck a Luhansk na východe Ukrajiny prirovnala k Hitlerovej anexii Sudet v roku 1938 a invázii do Československa v roku 1939. 

Ruské sily vo štvrtok vtrhli na Ukrajinu po súši, letecky a po mori, čím potvrdili najhoršie obavy Západu. Ide o najväčší útok jedného štátu proti druhému v Európe od druhej svetovej vojny. Putin, ktorý predtým požiadal Ukrajinu, aby nevstupovala do NATO, uviedol, že jeho cieľom je demilitarizácia susednej krajiny. 

Viac o téme: Vladimir PutinUkrajinaAdolf HitlerInvázia na Ukrajinu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu