Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Obyvatelia prichystali kŕmidlo pre vtáky: Jedného dňa v ňom našli... pozrite čo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARTEPOOL - Zvieracia ríša je tak rozmanitá, že nám podsúva prekvapenia takmer každý deň. Jeden takýto prípad sa odohral v prístavnom meste grófstva Durham na severovýchode Anglicka. Zvedavá veverička bola tak hladná, že kvôli krmivu takmer uhynula.

V anglickom prístave Hartepool došlo k bizarrnému incidentu. Láska k orechom a semienkam bola v tomto ročnom období silnejšia než inštinkt prežitia u jednej veveričky. Miestni obyvatelia majú v zimných mesiacoch na svojich domoch zavesené klietky s krmivom pre rôzne druhy vtákov, ktoré žijú v okolí. Okrem nich sú tu ale aj iné zvieratá, ktoré si v zime nevedia nájsť dostatok potravy vo voľnej prírode. 

VIDEO Matke z verandy záhadne zmizli sladkosti: Keď zistila, kto ich ukradol, šla do kolien

Jedným z nich bola aj drobná veverička, ktorá spozorovala, že na jednom z domov visí klietka s prichystanými orieškami. Vliezla teda do nej, aby si pochutnala na dobrotách. Nešťastnou náhodu však zapadla priamo do priehradky a nevedela sa dostať von. Po tom, ako začala od strachu pišťať, si ju všimli domáci a zavolali pomoc. Na miesto bola privolaná členka RSPCA (Kráľovská spoločnosť pre prevenciu týrania zvierat ) Ruth Thomasová-Coxonová, ktorej sa pomocou špeciálneho drôtu a nožníc podarilo vystrašené zviera z klietky vyslobodiť. Keď veverička zistila, že je voľná, rozbehla sa medzi stromy.

"Tejto chamtivej veveričke sa nejakým spôsobom podarilo dostať dnu, hoci je to klietka pre holuby a odolná voči iným zvieratám. Našťastie v nej nebola zakliesnená dlho. Po vyslobodení vyzerala chúďa vystrašene, ale nevšimla som si nijaké povrchové zranenia," uviedla Thomasová. Zároveň požiadala majiteľov domov, aby pravidelne kontrolovali kŕmidlá pre vtáky, dokonca aj tie údajne odolné voči veveričkám. "Existuje mnoho klietok, ktoré sú odolné voči iným zverom, niektoré druhy sú ich však aj tak schopné uväzniť," dodala Ruth. Majitelia domu, kde sa incident odohral, postupovali podľa nej veľmi správne, keď zavolali špecialistu a nesnažili sa problém vyriešiť sami. 

Viac o téme: Veverička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu