Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šesť NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH vecí v domácnosti pre dieťa: Tú poslednú by ste nikdy netipovali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Príchod dieťaťa do rodiny prináša do života množstvo zmien. Dospelí v jeho okolí sú zrazu nútení zmeniť niektoré svoje zvyklosti a mnohé predmety, ktoré si predtým nechávali na určitých miestach, musia zrazu odložiť mimo dosahu svojich ratolestí. Praktické rady a upozornenia týkajúce sa vecí, ktoré sú pre deti najviac rizikové, zverejnila odborníčka na prvú pomoc Gigi Jacobová.

Stránka Daisy First Aid priniesla šesť najnebezpečnejších vecí v dome, ktoré môžu vážne ohroziť život vášho dieťaťa. Pozritem sa teda, ktoré to sú. 

KABELKY

Každá žena má svoju obľúbenú kabelku. Nájde v nej všetko, čo potrebuje, a to môžu byť napríklad lieky, elektronická cigareta, mince, parfum či dezinfekčný prostriedok. Obsah vašej kabelky je teda pre deti, ktoré sa dokážu presúvať po štyroch alebo už chodia, veľmi nebezpečný. Nechávajte si ju preto na horných policiach a najlepšie mimo dohľad, aby vašu ratolesť nelákala. 

Šesť NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH vecí v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

GOMBÍKOVÉ BATÉRIE

Gombíkové batérie z hodiniek, teplomerov, kľúčeniek či hračiek sú pre deti veľmi nebezpečné.  Okrem toho, že ich môžu prehltnúť a následne sa zadusiť, môže ich nebezpečný obsah spôsobiť dieťaťu popáleniny v hrdle. Nanešťastie neexistujú žiadne zjavné známky toho, že dieťa batériu prehltlo, ale k poškodeniu zdravia môže dôjsť už pár hodín po tom. 

MAGNETY

Magnetky z násteniek, suvenírov alebo magnetických loptičiek zo stavebníc sú ďalšie predmety, ku ktorým by nemalo mať vaše dieťa prístup. Po prehltnutí sa magnety môžu navzájom priťahovať a prerušiť prívod krvi. Tie silnejšie dokážu prepáliť črevo a vytvoriť v ňom diery. Prehltnutie magnetky sa prejavuje bolesťami brucha a zvracaním. 

Šesť NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH vecí v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

ŽEHLIČKY NA VLASY A FÉNY

Žehlička na vlasy môže spôsobiť popáleniny ešte pätnásť minút po vypnutí. Ak k tomu dôjde, ochladzujte popáleninu dvadsať minút studenou tečúcou vodou a prekryte ju potravinovou fóliou alebo nepoužitým mikroténovým vreckom. 

HORÚCE NÁPOJE

Horúce nápoje môžu spôsobiť deťom popáleninu ešte niekoľko minút po ich príprave. Nikdy ich neprenášajte, keď máte dieťa v náručí. Pozor si dávajte aj na horúce nápoje v stojanoch na kočíkoch, ktoré by ho mohli potenciálne ohroziť. Ak nezabránite popáleniu, riaďte sa vyššie uvedenými radami. 

Šesť NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH vecí v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

VRECKÁ NA PLIENKY

Síce vám pomôžu ľahšie sa zbaviť použitej plienky, ale vaše bábätko sa môže takýmto vreckom zadusiť, ak si ho priloží na tvár. Odkladajte ich preto mimo jeho dosahu.

Viac o téme: BábätkoDomácnosťDieťaHrozba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu