Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hotelový pikolík v šoku: Dlhoročný bohatý turista mu zanechal obrovskú sumu peňazí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HASTINGS - Predstavte si, že zrazu už nemusíte chodiť do práce, pretože získate veľký podiel na dedičstve. Niečo podobné zažil hotelový pracovník, ktorému sa zo dňa na deň obrátil svet hore nohami. Bohatý britský turista z grófstva Východný Sussex mu totiž zanechal nemalé bohatstvo.

Taskin Dasdan (41) získal od majetného turistu Charlesa Georga Courtneyho (†86) podiel na dedičstve. Údajne má ísť o 20 000 libier (23 300 eur). Dasdan pracuje v hoteli Korur De Lux v tureckom Kuşadasi, kde Courtney zhodou okolností každé leto trávil prázdniny. Bol ubytovaný v hotelovej izbe číslo 401, ktorá sa časom stala známou ako "Charlieho izba". Taskin pracoval ako pikolík od roku 1990 a s Charlesom sa poznal už niekoľko rokov. Vždy sa snažil, aby sa Brit v hoteli cítil dobre a bol súčasťou hotelovej rodiny. Dokonca prezradil, že v istom momente mu dal Charles peniaze na vzdelanie svojich detí, za čo mu bol nesmierne vďačný.

Courtney však tento rok umrel. Jeho príbuzní zostali poriadne prekvapení, keď zistili, že hlavný podiel jeho dedičstva poputuje práve Turkovi. Charles daroval menšie sumy aj Dasdanovým kolegom. To hotelového poslíčka veľmi potešilo. "V hoteli sa ku každému správame rovnako, správame sa k nemu ako k rodine, nie ako k turistovi," vysvetlil. 

Tínedžerka (19) sa vydala za starca (89) s demenciou: Keď zistíte, čo o ňom napísala, príde vám z nej zle

Aj napriek tomu, že získal dosť veľa peňazí na to, aby nemusel nejaký čas pracovať a mohol si užívať život, v hoteli zostane aj naďalej. Svoju prácu údajne miluje natoľko, že v nej zotrvá, pretože ho baví stretávať sa s ľuďmi z celého sveta.

Viac o téme: DovolenkaDedičstvoHotelTurista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu