Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Zdravotný expert prezradil, kedy sa svet vráti do normálu: V zime čakajte ďalšiu pohromu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Svet sa k bežnému životu po pandémii covidu vráti najskôr v roku 2022 alebo 2023. Stanici BFM to dnes povedal hlavný zdravotný poradca francúzskej vlády Jean-Francois Delfraissy, podľa ktorého má vírus SARS-CoV-2 mimoriadnu schopnosť vytvárať mutácie.

"Túto zimu pravdepodobne príde ďalší variant," myslí si Delfraissy, podľa ktorého sa ľuďom nakoniec nad pandémiou podarí zvíťaziť. Nejaký čas to ale ešte potrvá. Hlavným problémom nasledujúcich rokov budú rozdiely medzi krajinami, ktoré majú zaočkované vysoké percento populácie, a tými, kde je ich zaočkovaných menej. Návrat do normálu tak zrejme nenastane skôr ako budúci rok, resp. rok 2023. 

KORONAVÍRUS Zdravotný expert prezradil,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na začiatku augusta sa podľa odborníka počet infikovaných môže vo Francúzsku vyšplhať až na 50 000 prípadov denne. Štvrtá vlna by potom francúzske nemocnice mohla zasiahnuť v polovici augusta. "Očkovanie nás chráni pred vážnym priebehom ochorenia, ale môžeme sa nakaziť a infikovať ostatných. Pre nasledujúce týždne nemáme žiadne zázračné riešenie. Musíme sa vrátiť k jednoduchým opatreniam: umývať si ruky a nosiť rúška na miestach, kde sa zdržiava veľa ľudí. Je to záležitosť sedliackeho rozumu," uviedol Delfraissy. 

Šéf Pfizeru prehovoril, kedy sa skončí pandémia KORONAVÍRUSU: Dobré aj zlé správy

Zvýšený počet infekcií vo Francúzsku súvisí so šírením variantu delta. Krajina preto sleduje mutáciu v štátoch, kde sa tento nákazlivejší variant začal šíriť o niekoľko týždňov či mesiacov skôr, najmä Britániu 

Viac o téme: PandémiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu