Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rušňovodič (36) si počas jazdy odskočil: Desivé, komu zveril riadenie vlaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - Možný postih hrozí rušňovodičovi japonského rýchlostného vlaku, ktorý si musel za jazdy odskočiť na toaletu - a riadenie súpravy idúcej 150-kilometrovou rýchlosťou zveril neskúsenému sprievodcovi. Informoval o tom spravodajský server BBC News.

Vlak Hikari 633 viezol 160 cestujúcich, keď na 36-ročného rušňovodiča prišli črevné ťažkosti a musel sa naliehavo dostať na toaletu. Preto do svojej kabíny zavolal sprievodcu, ktorý nemal oprávnenie riadiť vlak, a nechal ho samého niekoľko minút. Incident jazdu vlaku nijako nenarušil, ale železničná spoločnosť ho nahlásila úradom a ospravedlnila sa za naň.

Čítajte aj: Mladíkovi uviazol penis vo fľaši s draslíkom: Nasledovalo neskutočné utrpenie

Pravidlá železničnej spoločnosti nariaďujú, že ak sa rušňovodič necíti dobre, musí kontaktovať riadiace stredisko dopravy. Zároveň má povolené odovzdať riadenie sprievodcovi, ale len v prípade, že ten má licenciu rušňovodiča. Obom mužom teraz hrozí disciplinárne konanie.

Na japonských železniciach preslávených svojou výkonnosťou platia prísne bezpečnostné pravidlá a nehody sú zriedkavé. Posledné veľké železničné nešťastie sa stalo v roku 2005, kedy sa v meste Amagasaki vykoľajil vlak. Zomrelo 107 ľudí.

Viac o téme: NehodaVlakJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu