Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO z očkovania pobláznili svet: Tieto slávne osobnosti si už nechali vpichnúť vakcínu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj)

LONDÝN - Sociálne siete zareagovali na súčasnú situáciu vo svete a najnovším trendom sa stali selfie z očkovania. Celebrity a politici sa predbiehajú v tom, kto zverejní najlepšiu očkovaciu fotku z okamihu, kedy si nechali pichnúť vakcínu proti covidu-19, napísal spravodajský server The Guardian.

Svojím očkovaním tieto osobnosti vysielajú do sveta dôrazné posolstvo o tom, že vakcíny sú bezpečné, ale zároveň si uvedomujú, že ide o nepopierateľnú príležitosť pre zaujímavú fotografiu. Napríklad snímka gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, ktorý si na počas vakcinácie čiastočne vyzliekol košeľu, sa stala internetovou senzáciou. Medzi komentármi sa okrem iných objavila poznámka, že "Mitsotakis urobí všetko pre to, aby medzi Grékmi presadil očkovanie proti covidu". Objavili sa ale aj obavy, že by sa pri očkovaní mohol vyzliecť aj britský premiér Boris Johnson, na ktorého by už taký pekný pohľad nebol. 

FOTO z očkovania pobláznili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Yannis Kolesidis/Pool)

Zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates sa k odhaľovaniu nepripojil; na Twitteri zverejnil svoje očkovacie selfie v polotričku. Medzi ďalšími, ktorí sa svetu pochválili fotkou z vakcinácie, patrí napríklad britský herec Ian McKellen, americký herec a bývalý guvernér Kalifornie Arnold schwarzenegger či britská herečka Joan Collinsová. Schwarzenegger zverejnil aj video, v ktorom povzbudzuje divákov, aby sa nechali zaočkovať. "Pridajte sa ku mne, ak chcete žiť," parafrázoval svoju vetu z filmového Terminátora. 

Politikom tento trend pomáha šíriť zásadný odkaz. Ide o spôsob, ako ostatných povzbudiť, aby neváhali a nechali sa očkovať. Medzi štátnikmi, ktorí na internete zverejnili zábery z očkovania, je aj nový americký prezident Joe Biden či viceprezidentka Kamala Harrisová. Sedemdesiatosemročný Biden zverejnil svoje selfie na konci decembra s popiskom "americkému ľudu - aby vedeli, že sa nie je čoho báť. Keď bude vakcína dostupná, vyzývam vás, aby ste sa nechali očkovať".

Tento trend ale nie je úplnou novinkou. Už v roku 1956 sa americký spevák Elvis Presley nechal vyfotiť pri tom, ako sa v zákulisí Show Eda Sullivana nechal očkovať proti obrne. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusSelfieCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu