Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úrady pobúrila fotka na náhrobnom kameni tínedžerky (†13), vraj uráža návštevníkov cintorína

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Rachael Carle)

ABERDEEN - Matka zosnulého trinásťročného dievčaťa zápasí s miestnymi úradmi v škótskom meste Aberdeen. Dôvodom je fotografia jej dcéry umiestnená na náhrobnom kameni, ktorú členovia mestskej rady označili za nevhodnú a trvajú na jej odstránení.

Rachael Carleová sa ešte nespamätala z bolestivej straty svojej dcéry Kayly, ktorá zomrela na následky cystickej fibrózy tento rok vo februári a už čelí ďalším problémom. Krátko po osadení pomníka na mieste posledného odpočinku ju totiž mestská rada požiadala, aby z neho odstránila fotografia zosnulej. Úradníkom sa totiž nepozdáva výraz tváre a gesto dievčiny, ktorá má zdvihnutý prostredník. Najbližšia rodina ale vraj vybrala túto fotku práve preto, lebo Kaylu znázorňuje presne takú, aká bola s jej typickým zmyslom pre humor. 

Úrady pobúrila fotka na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Rachael Carle)

Hovorca mestskej rady v Aberdeene uviedol, že jej členovia sa zhodli na tom, že "snímka predstavuje neúctu k ľuďom, ktorí navštevujú okolité hroby, a preto odsúhlasili jej výmenu". Na fotku ich upozornil personál cintorína. Voči samotnému náhrobnému kameňu nemá nikto žiadne námietky, problém je očividne len so samotnou podobizňou nebohej. Pozostalí spustili petíciu za záchranu fotografie, doteraz sa im podarilo vyzbierať zhruba 1400 podpisov. "Ten obrázok bol a vždy bude pre mňa dokonalý," dodáva Carleová. 

Viac o téme: HrobPomník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu