Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Dvojica sa po roku rozhodla zrekonštruovať dom: To, čo v ňom objavili, im vyrazilo dych

(Zdroj: Instagram/bootleggerbungalow)

AMES - Keď newyorskému páru povedali, že ich viac ako sto rokov starý dom postavil notoricky známy pašerák, urobili z neho legendárne miesto. Počas rekonštrukcie ale narazili na dôkaz, podľa ktorého môže byť táto legenda pravdivá. Nečakaný nález súčasných majiteľov domu naozaj zaskočil.

Začiatkom októbra Nick Drummond a Patrick Bakker objavili v stenách a podlahách svojho domu, ktorý bol postavený v roku 1915, takmer sedemdesiat fliaš whisky z éry prohibície. "Naše steny sú plné zásob alkoholu," pochválil sa Drummond, ktorý nečakaný nález zdokumentoval v sérii príspevkov na Instagrame. Mladík ostal poriadny zaskočený; po mestečku Ames, vzdialenom asi tri hodiny cesty od New Yorku, totiž kolovala legenda, že dom postavil známy pašerák. Nedávny objav túto legendu potvrdil. 

We’ve begun cataloging the booze! Out of the initial bottles found, about 13 are full. But 4 of those have tops in...

Posted by Bootlegger Bungalow on Wednesday, 25 November 2020

Dvojica žila v dome niečo vyše roka, kým sa pred dvoma mesiacmi rozhodla začať s rozsiahlou rekonštrukciou. Nick, dizajnér a ochranca pamiatok, uviedol že odstraňoval vonkajšiu fasádu na priedomí, keď v dutom priestore medzi domom a drevenou fasádou našiel prohibičný alkohol. "Spočiatku sme v stene našli sedem balení po šiestich, o chvíľu neskôr sme narazili na ďalšie štyri balenia a pred necelým týždňom ďalšie." Ide o škótsku whisky s označením Old Smuggler Gaelic, ktorá sa vyrába dodnes. Každá fľaša bola zabalená do hodvábneho papiera a slamy v balíkoch po šiestich kusoch.

Pôvodným majiteľom domu bol Nemec známy ako gróf Adolph Humpfner. Po preskúmaní novinových článkov a rôznych webových stránok Drummond zistil, že Humpfner bol v meste známy ako muž záhad. Okrem toho bol zapletený do mnohých škandálov. Zomrel náhle, zanechal po sebe pašovaný alkohol aj majetok s pochybným pôvodom.  Nick a Patrick si vraj nechajú len prázdne fľaše, tie plné s výnimkou jednej, ktorú plánujú ochutnať, predajú. Podľa odhadov by suma za jednu fľašu mohla byť v prepočte viac ako 800 eur. 

Viac o téme: AlkoholDomObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu