Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Nora (†15) zmizla na dovolenke: Nad jej záhadnou smrťou visí množstvo otáznikov

Nora Quoirinová Zobraziť galériu (2)
Nora Quoirinová (Zdroj: SITA/The Lucie Blackman Trust/Family via AP)

LONDÝN - Polícia uzatvorila prípad zosnulej pätnásťročnej Londýnčanky, ktorá minulý rok záhadne zmizla z letoviska Dusun Eco Resort v Negeri Sembilan v polostrovnej Malajzii. Rodičia a súrodenci mentálne postihnutej Nory však spochybňujú výsledky doterajšieho vyšetrovania a sú presvedčení o tom, že ich príbuzná by sa nikdy nešla sama túlať do okolitých dažďových pralesov. Jej telo bolo navyše nájdené na mieste, cez ktoré členovia pátracieho tímu prechádzali už predtým a nič si nevšimli.

Vegetariánka zomrela bolestivou smrťou: Vraj mohla ešte žiť, nebyť jej stravovacích návykov

Obrovská tragédia zasiahla rodinu Meabh a Sebastiana Quoirinových, ktorí trávili minuloročnú dovolenku v Negeri Sembilan v letovisku Dusun Eco Resort. Ich dcéra Nora, ktorá trpela vrodenou chybou centrálnej nervovej sústavy holoprozencefáliou, sa totiž bez jedinej stopy vytratila uprostred noci 3. augusta. Stalo sa to v čase, keď jej otec odbehol približne na päť minút a išiel privítať manželku, ktorá priletela za svojou rodinou o niečo neskôr.

Nora Quoirinová
Zobraziť galériu (2)
Nora Quoirinová  (Zdroj: SITA/The Lucie Blackman Trust/Family via AP)

Hneď ako rodičia zistili, čo sa stalo, zalarmovali okolie a bola spustená záchranná akcia, do ktorej sa zapojilo 350 ľudí vrátane policajtov a dobrovoľníkov. Po desiatich dňoch hľadania našli nahé mŕtve telo dievčaťa na dne rokliny vzdialenej asi 2,5 kilometra od rezortu.

Nora Anne Quoirin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/The Lucie Blackman Trust/Family via AP)

Podľa šéfa miestnej polície Mohamada Mat Yusopa neboli na tele zosnulej a ani v jeho okolí žiadne stopy, ktoré by naznačovali, že išlo násilný trestný čin a nebohá nebola sexuálne zneužitá. Súdna lekárka Noor Aidora Saedonová potvrdila, že  dievčina zomrela asi štyri dni predtým, ako ju objavili, nebola sexuálne zneužitá, mala vnútorné krvácanie a pred smrťou hladovala. „Musíme zohľadniť fakt, že telo mohlo byť vystavené viacerým poveternostným vplyvom, rozdielnym nočným a denným teplotám a bolo čiastočne ponorené v tečúcom prúde. Na tele sa však nenašli žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali prítomnosť inej DNA,“ uviedla lekárka v pitevnej správe.

Polícia tak prípad uzatvorila s tým, že nešlo o trestný čin a Nora sa pravdepodobne zatúlala, zostala dezorientovaná a spadla do rokliny. Rodičia a jej sestry vo veku 10 a 12 rokov však odmietajú, že by sa sama vzdialila od svojich blízkych. Vzhľadom k jej diagnóze bola totiž veľmi plachá a závislá od príbuzných. Jej dve mladšie sestry navyše tvrdia, že na letisku v Kuala Lumpur sa ju snažil osloviť nejaký neznámy muž.

Právnik rodiny Charles Morel uviedol, že "rodina sa snaží zistiť pravdu, pretože majú veľa nezodpovedaných otázok" a tie nevylučujú, že by mohlo ísť o trestný čin. „Nora bola nájdená na mieste, kde ju hľadali už predtým. Ak bola nažive šesť dní, je možné, že niekoho stretla a práve tento človek môže byť zodpovedný za jej smrť.“ Súdne pojednávanie ešte stále pokračuje.

Viac o téme: Nora Quoirin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu