Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvojica svojím INZERÁTOM rozzúrila ľudí: FOTO Na zozname podmienok prenájmu chaty svieti šokujúca požiadavka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANDWICH - Prenajímatelia Airbnb ubytovania v inzeráte stanovili podmienky prenájmu jasne a výstižne. Ľudia, ktorí vážia viac ako 101 kilogramov, sa na nimi ponúkanej chate nemôžu ubytovať. Na hostiteľov Zsu a Marcusa sa po uverejnení inzerátu hrnie obrovská vlna kritiky.

FOTO Dievčine (27) kvôli chorobe narástla brada: Komentár školského poradcu ju dorazil

Hostitelia Zsu a Marcus uverejnili na stránkach Airbnb ponuku ubytovať sa v chate Bobbit’s Lair v Sandwichi v Kente. Jedna noc v tomto ubytovaní stojí 199 libier (cca 223 eur). Keď ale v inzeráte spomenuli, že ľudia ťažší ako 101 kilogramov majú zákaz ubytovania sa v ich chate, Airbnb im nariadilo, aby ponuku zo stránky siahli. Napriek tomu sa ale zdá, že ponuka je späť v hre.

Dvojica svojím INZERÁTOM rozzúrila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Lindsay Marie McGlone)

V novom inzeráte už našťastie nie je zmienka o zákaze ľudí s poruchami stravovania či nadváhou alebo obezitou. 22-ročná aktivistka Lindsay McGlonová z Doncasteru v South Yorkshire kritizuje hostiteľov za ich diskrimináciu voči ľuďom s nadváhou a obezitou. Žiada, aby bola ponuka znova stiahnutá z Airbnb.

Dvojica svojím INZERÁTOM rozzúrila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Lindsay Marie McGlone)

Hostitelia však uviedli, že fotografie ubytovania boli snímané širokouhlým objektívom a že ťažšie osoby by mohli zapríčiniť vážne škody na majetku. Airbnb uviedlo, že "diskriminácia nemá v ich komunite miesto" a ubytovanie odstránilo zo svojej webovej stránky.

Zsu a Marcus vysvetlili, že dostávali otázky, v ktorých sa potenciálni zákazníci pýtali na veľkosť vane či veľkosť zárubní. Vtedy sa rozhodli, že ubytovanie nesprístupnia "veľkým" ľuďom. V inzeráte sa okrem ľudí nad 101 kilogramov spomínal aj zákaz ľudí trpiacich poruchami príjmu potraviny. Po opätovnom uverejnení inzerátu hostitelia svoj zákaz argumentovali tým, že v chate sa nachádzajú staré dubové trámy, ktoré by mohli ťažší ľudia poškodiť.  

Dvojica svojím INZERÁTOM rozzúrila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Lindsay Marie McGlone)

Podľa Lindsay je nereálne, aby hostiteľ akéhokoľvek ubytovania uvádzal maximálnu možnú hmotnosť hosťa. Nazvala to "fatfóbiou", vo voľnom preklade teda fóbiou z tučných ľudí.

Lindsay sama priznáva, že vždy patrila medzi ľudí s vyššou váhou. Dodala, že spoločnosť plnších ľudí neustále diskriminuje a toto je ďalší z príkladov. „Ľudia si myslia, že tuční ľudia musia schudnúť a že niekto, kto je tučný, by mal chudnúť, i keď v skutočnosti môže byť tučný a šťastný,“ poznamenala Lindsay.

Viac o téme: InzerátUbytovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu