Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Mladík chytil rybu s ľudskými perami! Ľudia sú v úžase, prehovoril expert

(Zdroj: Twitter/RaffNasir)

Istý užívateľ zverejnil na Twitteri fotografie, ktoré dostávajú ľudí do absolútneho úžasu. V Malajzii sa mu podarilo vyfotiť rybu s ľudskými zubami. Údajne ide o agresívny druh. Ozvali sa však aj hlasy, ktoré pravosť záberov spochybňujú a tvrdia, že ide o šikovnú fotomontáž.

Fotky Raffa Nasira obleteli celý svet. Je na nich ryba, ktorá vyzerá, akokeby mala ľudské pery a zuby. "Jej pery sú horúce ako moje," okomentoval mladík svoj príspevok.

Fotografie vyvolali okamžité šialenstvo naprieč všetkými sociálnymi sieťami. Za pomerne krátky čas ich zdieľali desaťtisíce ľudí. Mnohí sa snažili prísť na to, o aký druh ryby ide. Antropomorfná ryba zaujala dokonca aj lokálnu spravodajskú webovú stránku Rakyat Post. Podľa nej ide pravdepodobne o rybu druhu ayam laut alebo ikan jebong z čeľade ostňovcovité. Tieto druhy sú známe ako teritoriálne a agresívne. Zuby údajne používa na boj proti krabom a morským ježkom.

Viacerí užívatelia si ale myslia, že Nasirova fotka je podvod. Pochybnosti má aj David Booth, morský ekológ z Technologickej univerzity v Sydney. Ryby z čeľade ostňovcovité podľa neho často napádajú potápačov, keď sa k nim príliš priblížia. "Dokážu človeku odhryznúť aj celý prst. Ich zuby sú síce veľké, ale nie až tak, ako tie ľudské. Takže je možné, že tieto fotky boli upravené vo photoshope," povedal pre stránku CNET.

Viac o téme: MalajziaRyba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu