Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Matka kúpila balenie vajec: Nechcela veriť tomu, čo našla v každom z nich

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Michael Probst)

SYDNEY - Austrálčanka Elly určite nepočítala s tým, že obyčajný nákup potravín vyústi do kurióznej situácie. Pri príprave zakúpených vajíčok totiž zistila, že každé z nich ukrýva veľmi príjemnú pridanú hodnotu. Po zverejnení svojej skúsenosti ju prekvapilo, koľkým užívateľom sa v minulosti stalo čosi podobné.

Elly si pred pár dňami priniesla domov balenie dvanástich vajíčok zo supermarketu Aldi a hneď si aj išla spraviť volské oká. Pri ich príprave však zistila kurióznu vec - každé vajce obsahovalo dve žĺtka. Mladá mamička uviedla, že neverila vlastným očiam a podľa nej ide o štatisticky šialené prekvapenie. Matematici totiž uvádzajú, že dva žĺtky sa nachádzajú v jednom z tisíc vajec, pri mladších sliepkach sa šance zvyšujú na 1:100. Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že pravdepodobnosť nájdenia šiestich dvojitých žĺtkov v tucte vajec je jedna z milión biliónov a to, že všetky skončili v jednom balíku, je skutočná matematická anomália.

FOTO Matka kúpila balenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Budgeting, Food, Savings Ideas, Life Help Australia)

Autrálčanka doplnila, že v ten deň si kúpila aj žreb lotto, ale nevyhrala. "Beriem to tak, že toto je moja dvojitá výhra," zažartovala na facebookovej stránke Budgeting, Food, Savings Ideas, Life Help Australia, kde zverejnila fotky vajíčok. 

FOTO Matka kúpila balenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Budgeting, Food, Savings Ideas, Life Help Australia)

Viacerí užívatelia napísali, že majú rovnakú skúsenosť. "Minulý rok sme našli v balení to isté. Viem, že väčšina výrobcov vajíčka kontroluje röntgenovým snímaním a viem aj to, že tie s dvojitým žĺtkom sú považované za druhotriedny tovar," poznamenal jeden z nich. Ďalší šokoval, keď uviedol, že raz kúpil balenie s tridsiatimi vajíčkami, pričom dvojitý žĺtok malo každé z nich. 

 

Viac o téme: VajceŽĺtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu