Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najvyššiu mzdu mala riaditeľka stávkovej kancelárie: Z tej sumy sa vám zatočí hlava

Denise Coatesová Zobraziť galériu (3)
Denise Coatesová (Zdroj: Twitter/Grouse Beater)

LONDÝN - Britská multimiliardárka a zakladateľka internetovej stávkovej spoločnosti Bet365 Denise Coatesová (52) si v roku 2018 zarobila 323 miliónov libier (378 miliónov eur), čo je najvyššia mzda vyplatená britskou firmou v danom roku a viac ako 2000-násobok platu premiéra Borisa Johnsona. Coatesová zároveň prekonala svoj vlastný rekord z predchádzajúceho roka, kedy zarobila 265 miliónov libier.

Základná mzda Coatesovej za 12 mesiacov končiacich v marci 2018 predstavovala 276 585 000 libier. Vzhľadom na jej viac než 50 percent vo firme, ktorá sídli v Stoke-on-Trent, jej bolo vyplatených ďalších asi 45 miliónov libier v dividendách. Priemerne si tak v pracovný deň zarobila 1,3 milióna libier, čo je 9500-krát viac ako priemerná mzda v Spojenom kráľovstve. Zároveň je jej mzda asi 18 500-krát vyššia ako priemerná mzda žien vo Stoke-on-Trent. 

Najvyššiu mzdu mala riaditeľka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Coatesová, ktorej majetok sa odhaduje na 6,9 miliardy libier (8,1 miliardy eur), sa v rebríčku najbohatších Britov nachádza na 19. priečke. Na verejnosti sa príliš neukazuje a veľmi zriedka poskytuje rozhovory. Spoločnosť vlastní spolu so svojím bratom Johnom a otcom Petrom. Boháčka vyštudovala ekonometriu na Sheffieldskej univerzite a dostala diplom s vyznamenaním. Po skončení štúdia začala pracovať v stávkovej spoločnosti vedenej jej otcom. V roku 2000 odhadla potenciál online hazardu a zaregistrovala internetovú doménu Bet365.com s cieľom smerovať fungovanie rodinnej firmy na internet. 

Najvyššiu mzdu mala riaditeľka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

High Pay Centre, čo je think-tank monitorujúci mzdy, uviedol, že zverejnenie mzdy Coatesovej pôsobí cynicky, lebo prišlo až po parlamentných voľbách, ktoré sa v Británii uskutočnili 16. decembra. Líder opozičných labouristov Jeremy Corbyn sa pred voľbami zaviazal, že bude bojovať proti príliš vysokým mzdám v korporátnej sfére a zameria sa na bohaté elity. Voľby ale nakoniec s prísľubom zaistenia brexitu pohodlne vyhrali konzervatívci.

Viac o téme: BoháčkaBet365Denise Coates
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu