Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Manželom na Cypre vykradli auto: Šialený smútok, v kufri mali to najcennejšie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CYPRUS - Poľskí manželia na Cypre apelovali na miestnych obyvateľov, aby pomohli s nájdením urny obsahujúcej popol ich zosnulého syna Dennisa. O drevenú skrinku prišli minulý piatok, keď im niekto vykradol auto zaparkované pred reštauráciou na južnom pobreží stredomorského ostrova.

Urna bola v jednom z troch kufrov, ktoré z vozidla zmizli. Auto bolo zaparkované pri podniku v obľúbenej turistickej lokalite Governor 's Beach východne od prístavu Lemesos. Zlodeji podľa polície rozbili okno pri sedadle spolujazdca a odniesli batožinu, v ktorých sa okrem iného nachádzalo 200 eur. 

Urna s Dennisovým popolom
Zobraziť galériu (3)
Urna s Dennisovým popolom  (Zdroj: Facebook/Kinga Bednarz)

Vyšetrovatelia informovali, že ukradnutú urnu možno rozpoznať podľa nápisu "Dennis 2000-2019". Podľa najnovších informácií sa im ju už podarilo nájsť. Manželia na sociálnej sieti uviedli, že v nedeľu večer dostali odkaz od zlodeja, písaný v gréčtine, ktorý im pomohli preložiť ich priatelia. "Niekoľkokrát nám volal a stále opakoval "prepáčte, prepáčte, nechcel som vám ublížiť". Plakal. Aj my sme plakali," napísala matka Kinga Bednarzová. Rodičia momentálne čakajú, kedy si môžu prísť vyzdvihnúť urnu na políciu. Zároveň prosia vyšetrovateľov, ktorí medzičasom dvojicu zlodejov zatkli, aby s nimi mali zľutovanie. Oni im vraj už odpustili.

Manželom na Cypre vykradli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Deväťnásťročný syn poľských manželov, ktorí trvalo žijú vo Švédsku, zomrel v lete pri autonehode. Rodičia previezli jeho popol na Cyprus kvôli tomu, aby ho mohli rozptýliť na nejakom peknom mieste, napísal server BBC. "Bez syna sme jednoducho nedokázali sláviť doma Vianoce. Chceli sme odísť na nejaké prívetivé miesto, aby sme uzavreli najhorší rok nášho života," povedal Bartek Bebnarz.

Viac o téme: UrnaKrádežCyprus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu