Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Učiteľka objavila originálny spôsob, ako urobiť vyučovanie zaujímavejším: FOTO z hodiny anatómie

Verónica Duqueová Zobraziť galériu (3)
Verónica Duqueová (Zdroj: Twitter/mikemoratinos)

MADRID - Štyridsaťtriročná učiteľka Verónica Duqueová vie, ako vyučovať hodiny anatómie. Počas vyučovania si obliekla kostým, ktorý podrobne ilustroval anatómiu ľudského tela. Jej manžel Michael uverejnil fotky z hodiny na Twitter a Verónica sa rýchlosťou blesku stála symbolom kreativity a obetavosti.

„Už 15 rokov vyučujem spoločenské a prírodné vedy, umenie, angličtinu a španielčinu,“ prezradila Verónica Duqueová. V súčasnosti učí tretiu triedu a neustále hľadá nápady, ako urobiť vyučovanie zaujímavejším. K nápadu s „anatomickým“ kostýmom sa dostala vďaka internetu.

„Surfovala som po internete, keď som objavila reklamu AliExpressu na plavky. Keď som si predstavila, aké ťažké to musí byť pre malé deti, predstaviť si usporiadanie vnútorných orgánov, neváhala som a dala tomu šancu,“ vysvetlila učiteľka.

Verónica Duqueová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/mikemoratinos)

Jej manžel Michael uverejnil fotky na Twitteri a Verónica sa okamžite stala populárnou. Pre mnohých sa stala symbolom kreativity a obetavosti. Verónica ale dodáva, že s podobnými nápadmi ani zďaleka nekončí. „Rozhodla som sa, že na hodiny dejepisu budem používať kostýmy,“ prezradila.

Verónica Duqueová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/mikemoratinos)

Čítajte aj: FOTO Chlapec poslal spolužiakom vianočné pohľadnice s nechutným odkazom: Jeho mama sa prepadá od hanby

„Tiež používam kartónové koruny, aby sa deti naučili gramatické kategórie. Vytvárame tak rôzne gramatické kráľovstvá,“ uviedla Verónica. Pri pohľade na Verónicine fotky veľa ľudí poznamenalo, že v kostýme vyzerá ako Slim Goodbody.

Slim Goodbody je kostýmová postava, ktorú vytvoril John Burstein a už viac ako 40 rokov bojuje za zdravie detí. Ročne organizuje niekoľko divadelných predstavení a tiež publikuje knihy pre deti. Jeho práca bola ocenená niekoľkými hodnotnými cenami.

Viac o téme: UčiteľkaAnatómiaVyučovanieKostým
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu