Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zo zoo utiekla vzácna panda! Neuveríte, ako sa jej podarilo dostať von

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ST MARTIN - Zoologická záhrada neďaleko francúzskeho Lyonu na Facebooku pred zhruba dvoma týždňami oznámila, že stratila jednu zo svojich červených pánd. Príčinou bolo silné sneženie na ostrove, následkom čoho sa na strome zlomila vetva. Vďaka nej sa panda dostala na iný strom a utiekla. Zoo prosila verejnosť, aby im pomohla nájsť stratené zviera.

"Červená panda je nočné zviera, takže veľkú časť dňa trávi spaním na strome. Je to vynikajúci horolezec, ktorý sa nebojí výšok, sledujte preto stromy," píše sa v príspevku, ktorý pred zhruba týždňom zverejnila zoologická záhrada v St Martin la Plaine na Facebooku. Stratila sa im totiž červená panda, prosia preto ľudí z okolia, aby mali oči na stopkách a pomohli ju nájsť.

Trojročný samec pandy bol naposledy videný pár kilometrov od zoologickej záhrady. Jej zamestnanci ale varovali, aby sa ľudia k zvieraťu príliš nepribližovali a nepokúšali sa ho chytiť. Napriek svojmu rozkošnému vzhľadu sú totiž červené pandy nebezpečné kvôli svojim pazúrom a zubom. Podľa posledných informácií sa už panda našla.

Býk sa stal hviezdou internetu: Utiekol pred smrťou na bitúnku, doteraz ho nechytili

Utiekla zrejme v dôsledku silného sneženia na ostrove. Ťažký sneh totiž zlomil vetvu na strome, čo pande umožnilo preskočiť na ďalší strom a takto ujsť zo zoo. Nejde o prvý prípad "pandy na úteku". V roku 2015 sa tri pandy červené dostali zo zoo v čínskom Hangzhou rovnakým spôsobom ako táto z Francúzska.

Viac o téme: PandaZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu