Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Už čoskoro! Vedci vynašli prvú antikoncepciu pre mužov, nezaobíde sa však bez bolesti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Indická rada pre lekársky výskum prišla s antikoncepčnou alternatívou pre mužov. Antikoncepcia sa injikuje priamo do penisu, kde účinne blokuje spermie. Úžasné je, že tento účinok pretrvá až trinásť rokov. Úspešnosť klinických testov je viac ako 97 percent a testovaní pacienti nezaznamenali žiadne vedľajšie účinky.

Sen väčšiny žien sa konečne stal skutočnosťou. Indická rada pre lekársky výskum vynašla nový spôsob antikoncepcie pre mužov. Ide o injekciu, ktorú lekári pichnú do penisu. Antikoncepcia v injekcii zabráni spermiám, aby opustili semenníky. „Produkt je hotový, čakáme už len na schválenie od vlády,“ uviedol vedecký pracovník R.S Sharma. 

„Ukončili sme štúdie vrátane klinického testovania v troch fázach. Sledovali sme 303 kandidátov s úspešnosťou 97,3 percenta. Neboli preukázané nijaké vedľajšie účinky. Produkt možno bezpečne nazvať prvou mužskou antikoncepciou na svete,“ dodal Sharma.

Čítajte aj: Vedci zisťovali, ako je to s hygienou ľudí po sexe: Najhorší sú títo z vás

Antikoncepcia je vyrobená z polyméru a vstrekuje sa do semenovodov, teda dvoch kanálikov, ktoré prenášajú spermie zo semenníkov do penisu. Polyméry tam účinne blokujú spermie a tento efekt môže pretrvávať až trinásť rokov. Vedci naznačujú, že produkt bude k dispozícii v najbližších siedmich mesiacoch.

Zdá sa, že väčšina mužov je voči novému druhu antikoncepcie skeptická. Nedávny prieskum YouGov odhalil, že len jeden z troch mužov by bol ochotný pristúpiť na tento spôsob ochrany. Injekcia napokon nie je jedinou mužskou antikoncepciou. Vedci z Los Angeles Biomed Research Institute vyvinuli antikoncepčnú tabletku pre mužov, ktorú v súčasnosti testujú. Dostupná bude „asi za desať rokov“.

Viac o téme: MužiAntikoncepciaPenisInjekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu