Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

O ktorej hodine sa milujete? Takýto má sex vplyv na naše zdravie v rôznych časoch dňa

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

CAMBRIDGE - Štúdia odborníkov z Anglie Ruskin University potvrdila, že o účinkoch sexu na ľudské telo nerozhoduje iba jeho pravidelnosť, ale aj čas, kedy sa mu ľudia venujú. Hodina, v ktorej sa milujete, môže ovplyvniť nielen šancu na otehotnenie, ale aj vašu inteligenciu. Výsledky výskumu zároveň potvrdili, že spúšťačom zdravotných problémov po päťdesiatke je práve zanedbaný sex.

Dôležitosť sexu v živote už v minulosti potvrdili viaceré výskumy. Britskí vedci sa však vo svojej poslednej štúdii zaoberali odlišnosťami jeho vplyvu na ľudské telo v závislosti od času, keby ho vykonávame. "Čas milovania ovplyvňuje nielen plodnosť, ale napríklad aj inteligenciu," uviedla sexuologička Kate Taylorová, ktorá prezentovala zistené výsledky a zároveň uviedla, že nedostatok tejto aktivity zvyšuje riziko viacerých ochorení u ľudí starších ako päťdesiat rokov.

Sex o 06:00 pomáha plodnosti

Ak chcete zvýšiť svoje šance na otehotnenie, so sexom neotáľajte a radšej si privstaňte. Už v minulosti švajčiarski vedci zistili, že spermie sú najaktívnejšie práve ráno a ich kvalita sa počas dňa postupne znižuje. Takže skoré ranné milovanie môže žene dopomôcť otehotnieť. Ak však nemáte tak skoro náladu, začať môžete aj o 7:30 alebo potom počkajte až do 22:00. Vtedy totiž majú ženy najvyššiu hladinu estrogénu. 

Nevzdávajte sa sexu aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sex o 07:30 podporuje sexuálne zdravie mužov

Mnoho mužov rado sexuje hneď ráno, keď otvoria oči. Dôvodom by mohlo byť to, že hladina testosterónu je u nich najvyššia práve pred ôsmou hodinou. Ďalším faktom je stav mužského svalstva. Svaly sú totiž po nočnom oddychu silnejšie, čo znamená, že muži majú práve ráno väčšiu výdrž. Z hľadiska dlhodobého sexuálneho fungovania platí, že čím viac sa budú muži milovať v mladosti, tým menej problémov budú mať s erekciou vo vyššom  veku. Už jedna americká štúdia v roku 2008 zistila, že muži, ktorí majú sex najmenej raz týždenne, majú polovičnú pravdepodobnosť, že budú po päťdesiatke trpieť erektilnou dysfunkciou v porovnaní s tými, ktorí takto často sex nemali. 

Sex o 08:30 posilňuje imunitný systém

Ľubovoľný druh sexuálnej aktivity v tomto čase má vynikajúci vplyv na imunitný systém. Nemusí ísť hneď o vyvrcholenie, stačia aj iné formy uspokojenia. Pravidelné ranné orgazmy zvyšujú hladinu imunoglobulínu A, ktorý pomáha v boji proti infekciám. Ak teda nie je práve v tomto čase nikto "poruke", stále je tu možnosť vyskúšať erotické pomôcky.

Sex o 12:00 uvoľňuje stres

Vymeniť obed za sex nie je vôbec zlý nápad. Štúdia, ktorú v minulosti uskutočnila Georgia State University, preukázala, že pravidelný sex znižuje systolický krvný tlak a znižuje napätie, ktoré pociťujete pred zložitými úlohami. Viaceré prieskumy potvrdili, že ľudia podávajú lepšie výkony, ak sa predtým sexuálne uvoľnia. Musí to ale byť úplný sex, takže je dobré všetko dopredu naplánovať s partnerom. V konečnom dôsledku takýto rituál okorení váš vzťah. 

O ktorej hodine sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Sex o 15:00 podporuje aktivitu srdca

Dokonalá synchronizácia ženských a mužských hormónov uvoľňuje oxytocín. Takáto harmónia tiel zvyšuje pocity náklonnosti a dôvery medzi partnermi a skvelo pôsobí na vaše zdravie, pretože znižuje hladinu kortizolu, ktorý prispieva k vzniku srdcových chorôb.

Sex o 19:00 je zárukou najlepšieho orgazmu

Večerné vyvaľovanie po náročnom dni radšej vymeňte za sex. Ak má váš partner iný názor, skúste to s nejakou hračkou alebo si doprajte autoerotiku. Ak patríte k ženám, ktoré sa v tomto čase vracajú z cvičenia, akokoľvek ste unavená, doprajte si ešte orgazmus. Hneď po cvičení sa totiž ľahšie vzrušíte.

Výskum zistil, že ženy majú už po dvadsaťminútovom cvičení o 169 percent vyšší prietok krvi vo svojich pohlavných orgánoch, čo vedie k rýchlejšiemu a najmä intenzívnejšiemu vyvrcholeniu. Pravidelné orgazmy nie sú iba zárukou úžasných pocitov, ale ovplyvňujú aj zdravie pohlavných a močových orgánov. Môžu totiž spomaliť ich vysušovanie, ku ktorému dochádza vekom, a dokonca eliminovať inkontinenciu. 

O ktorej hodine sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Sex o 20:00 naštartuje vašu inteligenciu

Po štyridsiatke sa mení spánkový cyklus. Začnete zaspávať skôr a skôr sa aj budíte. Toto všetko nakoniec spôsobí, že zabudnete na pravidelný sex, čo je chyba. Okrem toho, že takýmto postojom vytvárate podmienky pre vznik viacerých ochorení, sexuálna zdržanlivosť vám uberie aj na inteligencii. Pravidelný sex generuje viac buniek v časti mozgu, ktorá ovplyvňujú pamäť a hladinu IQ.

Sex o 22:00 je zárukou kvalitného spánku

Orgazmus zvyšuje hladinu prolaktínu a melatonínu, ktoré vyvolávajú pocity ospalosti a pokoja. Zároveň uvoľňuje endorfíny podporujúce šťastie, prirodzenú silu a pomáha zabudnúť na stresujúce časti dňa. Najlepšie preto zaspíte práve po uspokojivom sexe. Neuspokojivé alebo žiadne milovanie pred spaním zvyšuje množstvo kortizolu a adrenalínu vo vašom tele, čo znižuje šance na zdravý a pokojný spánok.  

Viac o téme: ZdravieSexMilovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu