Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedci zisťovali, ako je to s hygienou ľudí po sexe: Najhorší sú títo z vás

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Šokujúce hygienické návyky odhalil prieskum, ktorého výsledky sa objavili na stránke Mattress Advisor. Zistenia potvrdili, že vlažný vzťah k výmene posteľnej bielizne majú najmä nezadaní muži a v tesnom závese za nimi to ťahajú ženy bez partnerov. Zaujímavé je, že prísnejšie hygienické pravidlá dodržiavajú tí, čo žijú v ustálených vzťahoch.

Na základe prieskumu môžeme jednoznačne konštatovať, že výmena posteľnej bielizne je stále zložitá kapitola bežných hygienických návykov. Kým hygienici upozorňujú na existenciu miliónov roztočov prevaľujúcich sa v plachtách a prikrývkach či kúsky odumretej pokožky, bežní smrteľníci ešte stále tento fakt podceňujú. 

Vedci zisťovali, ako je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zo zistení vyplýva, že nezadaní muži menia obliečky každých jedenásť dní a ženy každé štyri dni. Medzi odpovedajúcimi respondentmi sa však objavili aj takí muži, ktorí priznali, že vymeniť si posteľnú bielizeň sa prinútia až po 45 dňoch. Po sexe si menia obliečky až približne po 18 dňoch, kým ženy sú v tomto smere úzkostlivejšie a posteľnú bielizeň menia už po dvoch dňoch.

Možnosť príležitostného sexu ovplyvňuje tieto hygienické návyky viac u mužov ako u žien. Až 43 percent opýtaných mužov uviedlo, že v takomto prípade sa dopredu pripravia a radšej vymenia obliečky za čisté. V tomto smere je aktívnych iba 33,4 percenta opýtaných žien. 

Vedci zisťovali, ako je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zaujímavo dopadol aj prieskum medzi študentmi a tými, ktorí sú v ustálenom vzťahu. Študenti si podľa prieskumu menia bielizeň každých 24 dní, ale našli sa aj takí, ktorí to urobia až po 35 dňoch. Najčistotnejší sú muži a ženy v trvalých vzťahoch a najčastejšie si menia bielizeň manželské páry.

Hygienici odporúčajú, aby sme si menili posteľnú bielizeň každý týždeň a prať by sme ich mali pri vyšších teplotách, aby sme zničili roztoče. Dôležité je taktiež vždy po spaní otvárať okno a nechávať prehodené paplóny a prikrývky tak, aby zostala posteľ čo najviac odkrytá a bielizeň sa mohla vyvetrať. 

Viac o téme: Posteľná bielizeňSexHygiena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu