Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Mysleli si o nich, že sú blázni: Otec so synom však objavili na svojom pozemku poklad!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/WTVD)

CENTERVILLE - Na neuveriteľný objav narazili Tim Fisher a jeho syn pri kopaní pokladu na svojom pozemku v Severnej Karolíne. Našli tam totiž pozostatky viac ako storočnej lode, ktorá kedysi slúžila na dolovanie zlata. Obaja veria, že na pozemku, kde bola kedysi zlatá baňa, bude oveľa viac vzácnych relikvií.

Keď Tim pred šiestimi rokmi kupoval štrnásťhektárový pozemok v okrese Franklin County, u ľudí z ich okolia to vyvolalo rôzne reakcie. "Väčšina z nich si myslela, že sme blázni. Málokto totiž vie, že celá táto oblasť bola súčasťou zlatej bane Portis Gold Mine a my tu odvtedy hľadáme poklady," vysvetľuje. 

VIDEO Mysleli si o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/WTVD)

Október bol v Severnej Karolíne veľmi suchý, v dôsledku čoho zem vyschla a odhalila časti vraku lode nachádzajúcej sa pod nánosom hliny. Keď si to Fischerovci všimli, boli nadšení. Z historických prameňov zistili, že ide o plavidlo Robinson Gold Dredge, ktoré bolo postavené v New Yorku na začiatku 20. storočia a v kusoch odoslané do Severnej Karolíny, kde bolo využívané na dolovanie zlata. 

VIDEO Mysleli si o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/WTVD)

"O lodi vieme, že bola 28 metrov dlhá, 9,7 metra široká a jej trup bol hlboký dva metre," hovorí Tim. Momentálne spolupracuje so spolkom Army Corps of Engineers na tom, ako vykopať plavidlo a zachovať ho čo najviac neporušené, aby zároveň počas výkopových prác príliš netrpela ani okolitá príroda.

Viac o téme: LoďPokladObjavSeverná karolína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu