Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mužovi (55) sa rozštiepil penis: Po niekoľkých mesiacoch môže opäť sexovať, TOTO ho vyliečilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROSKILDE - Päťdesiatpäťročný pacient z Dánska zašiel za doktorom kvôli problémom s predkožkou na penise. Lekár sa spočiatku domnieval, že ide o zápal predkožky a hlavy údu. Neskôr sa však zistilo, že na mužovom penise sa nachádzajú nerakovinotvorné nádory. Jeho problém vyriešil až med.

Muž z mesta Roskilde sa lekárovi posťažoval na svoju predkožku, ktorá vraj bola príliš tesná na to, aby si ju mohol natiahnuť späť. Doktori sa najprv domnievali, že ide o zápal hlavy penisu a predkožky, no problém spočíval niekde inde. Záhadu vyriešili až pracovníci Fakultnej nemocnice Zealand v Roskilde. Zistili, že na mužovom úde sa nachádzali nerakovinotvorné bunky, ktoré boli infikované. Ich rast spôsobil rozštiepenie kože na penise.

Žena (22) sa nechala preoperovať na muža, objavil sa nezvyčajný problém s penisom

Lekári sa pokúšali infikované bunky odstrániť a spojiť rozštiepenú kožu kožnými štepmi, nanešťastie však neboli úspešní. Rozhodli sa preto vyskúšať med z manuky, ktorý je známy svojimi antibakteriálnymi, protizápalovými  a liečivými účinkami. Po dvoch týždňoch natierania penisu medom sa na rane začalo vytvárať zdravé tkanivo. Pacient naďalej dostával medové zábaly, vďaka čomu sa jeho penis po 52 dňoch medovej liečby úplne zahojil. Muž bol tak opäť schopný sexuálnej aktivity.

Mužovi (55) sa rozštiepil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pre odborníkov je tento prípad dôkazom, že med manuka je jednoduchou, nízkonákladovou a efektívnou náhradou antibiotík. "Vzhľadom na nepriaznivé účinky konvenčných antibiotík a zvyšujúcu sa rezistenciu na antibiotiká dúfame, že med manuka si vypracuje v lekárskom arzenáli ošetrujúcich produktov stálejšie miesto," vyhlásil lekársky tím, ktorý sa staral o nemenovaného pacienta. 

Viac o téme: MedPenisManuka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu