Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Moskva zažíva nechutnú inváziu: Slizkí škodcovia sú všade!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Чужой Салат)

MOSKVA - Obrie oranžové španielske slizniaky, ktoré dorastajú až do dĺžky 15 centimetrov, sa objavili v centre Moskvy, kde vyvolali značné pobúrenie. Španielsky invazívny druh môžeme porovnať s väčšinou iných slizniakov a slimákov, pričom spomínaný druh dokáže ľahko vyplieniť zeleninové záhradky. Informoval o tom spravodajský server BBC News.

Slizovec iberský, latinsky arion vulgaris, patrí podľa databázy európskych nepôvodných druhov zvierat a rastlín DAISIE medzi stovku najhorších druhov invazívnych škodcov v Európe. Tieto slizniaky pochádzajú zo západu Pyrenejského polostrova a mimo neho boli prvýkrát zaznamenané v roku 1956 vo Francúzsku, odkiaľ sa rýchlo dostali na sever do celej Európy.

Bežný je aj vo Veľkej Británii, v posledných rokoch sa objavil v niektorých častiach Ruska, ale teraz sa dostal až na moskovskú Tverskú triedu blízko Kremľa.

Ruská prekladateľka s účtom @NamShabOfEnki na Twitter napísala: "Centrum Moskvy, 15 minút chôdze od Kremľa. Obrovský plzák veľký ako malé mača. Schoval sa medzi mačacie misky. Mačke to nevadilo, ľahla si vedľa neho."

Viac o téme: MoskvaSlimákInvázia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu