Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ryanair zakázal študentke nastúpiť do lietadla: Stačil pohľad do pasu, neskončite rovnako!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Shannon Wotherspoon)

ALICANTE/ KIRKCALDY - Mladej Britke sa poriadne skomplikovala a predražila cesta z dovolenky v Španielsku domov do Veľkej Británie. Za všetko mohli zamestnanci leteckej spoločnosti, ktorí vyhodnotili, že fotografia v pase Škótky nezodpovedá realite.

Shannon Wotherspoonová po príchode na letisko v Alicante ostala v poriadnom šoku. Pracovníci Ryanairu jej totiž po kontrole cestovného dokladu oznámili, že na fotke nie je ona. "Najskôr si ho dôkladne prezerala jedna zamestnankyňa a posunula ho ďalšej. Tá iba pokrútila hlavou. Potom mi povedali, že moja fotografia v pase nie je v poriadku, pretože v skutočnosti mám plnšiu tvár a nedovolili mi nastúpiť do lietadla," opisuje nepríjemnú situáciu.

Ryanair zakázal študentke nastúpiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Shannon Wotherspoon)

FOTO Dovolenkári skončili ako rukojemníci na letisku: Z výletu sa stalo čakanie na Godota

Študentka ponúkala personálu vodičský preukaz na overenie totožnosti, ale všetky jej snahy boli zbytočné. Jej kamaráti nakoniec odleteli bez nej. Shannon si nakoniec musela kúpiť novú letenku za 200 libier (cca 223 eur) a vyskúšať sa dostať domov s inou leteckou spoločnosťou. S British Airways sa napokon prepravila cez londýnske letisko Gatwick do Edinburghu. Cestu si tak nedobrovoľne predĺžila o desať hodín. 

Ryanair zakázal študentke nastúpiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Shannon Wotherspoon)

Wotherspoonovú teraz zaujíma, ako je možné, že dve aerolinky takto rozdielne vyhodnotili jej podobizeň v cestovnom doklade. "Najskôr som si myslela, že bude problém s okrajmi môjho pasu, lebo som ich mala mokré, ale zaujímala ich iba moja fotka. Priznávam, že som mala podráždenú pokožku a bola som trochu opuchnutá, ale to sa predsa stáva," vysvetlila Shannon. Ryanair zatiaľ nevydal v súvislosti s týmto prípadom žiadne stanovisko, na ktoré čaká celá rodina nespokojnej cestujúcej. "Hnevá ma, čo urobili mojej dcére," vyjadril sa jej otec.

Viac o téme: DovolenkaŠpanielskoRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu