Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sto litrov mojita za 40-tisíc!

Pri príprave rekordného mojita asistovala Adriana (22).
Pri príprave rekordného mojita asistovala Adriana (22). (Zdroj: Nový Čas)

LEVOČA - V meste Majstra Pavla sa zrodil slovenský barmanský rekord! Barmani z kaviarne Planéta Levoča namiešali do obrovského pohára sto litrov populárneho koktailu mojito. Rundu, ktorou si uhasila smäd stovka hostí, zaplatil majiteľ baru.

Počas prípravy najväčšieho mojita na Slovensku sa majiteľ kaviarne Planéta Levoča Milan Kašper (37) s asistentkou Adrianou (22) poriadne zapotili. Pri pokuse utvoriť slovenský rekord museli totiž starostlivo nakrájať 150 kusov limetiek a rozdrviť dve kilá čerstvej mäty piepornej. Nesmeli chýbať ani ďalšie ingrediencie, ako sú 10 kilogramov trstinového cukru, 10 litrov limetového sirupu, 30 litrov sódy, 40 kilogramov ľadu a najmä 20 litrov pravého kubánskeho rumu.

„Stolitrový obsah sme z obrovského pohára rozliali do menších vedierok pre stovku smädných hostí. Po chutnom nápoji sa len tak zaprášilo, či skôr začľapkalo,“ prezradil Kašper. V levočskom bare tak vytvorili nový slovenský rekord v miešaní obrích koktailov. Mamutie mojito bolo posledným príspevkom do Knihy slovenských rekordov, ktorá sa pripravuje. Majiteľa baru vyšiel drink na 40-tisíc korún a 200-litrový pohár, ktorý zhotovil sklenár zo Spiša, stál ďalších 5-tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu