Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Väčšiu nechutnosť ste už dlho nevideli: Toto VIDEO vám takmer určite zdvihne žalúdok

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Medical Sharing)

LONDÝN - Ak sa práve chystáte jesť, alebo ste už nebodaj jedli, nasledujúce video radšej nepozerajte. Je na ňom zachytený muž, ktorý sa snaží zoškrabať z chodidla obrovský pľuzgier a stvrdnutú kožu. Podľa podiatra ide o kožné ochorenie, pri ktorom na niektorých miestach tela dochádza k abnormálnemu zhrubnutiu kože.

Na Facebooku sa objavilo video, v ktorom sa neznáma osoba, pravdepodobne muž, pokúša zoškrabať kožu z chodidla. Nezdá sa však, že by mu to príliš išlo. Pod kožu dokonca vložil palec, aby ju mierne nadvihol a uľahčil tak jej odstraňovanie. Ani táto taktika mu nepomohla. 

Väčšiu nechutnosť ste už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Medical Sharing)

Podiater Robert Duff vysvetlil, že ide o kožné ochorenie zvané plantárna hyperkeratinóza. "V tele je produkovaný nadmerný keratín, ktorý na istých miestach tela spôsobuje zhrubnutie kože. Na chodidlách k tomuto ochoreniu dochádza najčastejšie." Dôvodom, prečo je to tak, je zvýšený tlak, ktorý je na chodidlá počas kráčania či státia vyvíjaný. Formou hyperkeratinózy je podľa podiatra aj psoriáza či ekzém. Pacienti by mali pravidelne navštevovať podiatra (odborník, ktorý lieči ochorenia nôh a chodidiel, pozn. red.), ktorý kožu odstráni skalpelom. Predchádzať tomuto ochoreniu sa dá nosením vhodnej obuvi a neodporúča sa chodiť bosý. 

Väčšiu nechutnosť ste už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Medical Sharing)

Video sa na internet dostalo minulý týždeň, doposiaľ má až 12 miliónov zhliadnutí. Väčšina z komentárov pochádza od znechutených užívateľov, ktorí muža kritizujú za to, v akom stave sú jeho chodidlá. Ďalší sa priznali, že zoškrabávanie takejto kože by pre nich bolo snom. 

Viac o téme: ChodidloKožné ochorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu