Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Rybár ulovil obriu hlavu žraloka: Predátora muselo zabiť ešte väčšie monštrum!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Trapman Bermagui)

BERMAGUI - Veľmi zvláštnym úlovkom sa na sociálnej sieti pochválil Austrálčan vystupujúci pod prezývkou "Trapman Bermagui". Rybárovi sa podarilo z vody vytiahnuť obrovskú hlavu žraloka. Pod fotografiou sa hromadia komentáre užívateľov, ktorých zaujíma najmä to, aká obluda takto dokaličila predátora.

Žralok mako nie je nijaký drobček a jeho veľkosť dosahuje dva až tri metre. A práve hlavu tohto predátora vylovil na pobreží Nového Južného Walesu Trapman Bermagui, známy ako Jason. Fotografia úlovku, ktorým sa okamžite pochválil na Facebooku, vyvolala búrlivú diskusiu o tom, aké monštrum žraloka zabilo. "Hlava vážila sto kilogramov, bolo na nej 35 kilogramov mäsa. Nedokážem si predstaviť, aké veľké muselo byť telo," opisuje mladík svoj úlovok. 

Ľudia tipovali, že maka mohol dokaličiť žralok biely, kosatka či dokonca lochnesská príšera. Mnohí sú prevedčení o tom, že nech už to bolo čokoľvek, nekonalo samo. Znetvorený žralok mako bol podľa nich dielom viacerých predátorov.

Jeden užívateľ v tejto súvislosti poznamenal, že prípad môže mať súvislosť s výskumom z roku 2004. Smithsonian Institution vtedy nakrútil dokumentárny film o žraločom kanibalizme, keď takmer trojmetrového bieleho žraloka pohltilo niečo oveľa väčšie. Záhadu o obrovskej príšere odštartovalo nájdenie lokátora, ktorý bol pripevnený k telu žraloka. Na zariadení boli stopy žalúdočnej kyseliny a vedci vtedy potvrdili, že to, čo prehltlo tento prístroj, muselo mať žalúdok široký aspoň jeden meter.

Viac o téme: ŽralokPredátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu