Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladík (†33) urobil pri surfovaní obrovskú chybu: VIDEO Smrť v čeľustiach žraloka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/Réunion la 1ère)

PARÍŽ/SAINT DENIS - Pri pobreží francúzskeho ostrova Réunion vo štvrtok žralok zabil 33-ročného surfera. Podľa francúzskych médií sa muž nachádzal v zakázanej zóne. Útoky žralokov na športovcov a rybárov nie sú na Réunione výnimočné. Od roku 2011 zabili už 11 ľudí.

Potápač (51) opísal nevídaný zážitok: VIDEO Po strete s veľrybou takmer skončil ako biblický prorok

Surfer včera popoludní zmizol z hladiny neďaleko mestečka Saint-Leu na západnom pobreží Réunionu, ktorý leží v Indickom oceáne. Neskôr jeho telo vyplavilo more. Podľa zdravotníkov mu žralok odtrhol nohu.

Od začiatku roka ide na Réunione už o druhý prípad útoku žraloka. Na konci januára zabil tento morský dravec rybára v ústí jednej z miestnych riek do mora. Celkovo je štvrtkové napadnutie žralokom od roku 2011 už dvadsiate štvrté. V jedenástich prípadoch ľudia zraneniam podľahli.

Úrady ostrova, ktorý je jedným z najvzdialenejších regiónov Európskej únie, už v roku 2013 vyhlásili kvôli množiacim sa útokom žralokov zakázané zóny. Podľa francúzskych médií sa napadnutý surfer nachádzal v jednej z nich.

Najvyššie varovanie pred útokom žraloka belavého vydali úrady na Réunione naposledy vo štvrtok ráno, teda niekoľko hodín pred surferovou smrťou.

Viac o téme: SurferŽralokReunion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu