Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Školáčka vymeškala neuveriteľný počet hodín: A dopomohla jej k tomu babička!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PŘEROV - Přerovskí policajti na strednej Morave obvinili z ohrozovania výchovy babičku dvanástročnej dievčiny, ktorá od začiatku školského roku vymeškala dohromady 460 vyučovacích hodín. Nepomohol ani prechod na inú základnú školu, ani opakované výzvy školy a úradov.

Šesťdesiatpäťročná žena má dievča zverejnené do starostlivosti, informoval hovorca prostějovskej polície František Kořínek. V počte neospravedlnených hodín sa školáčka zaradila medzi rekordných záškolákov v kraji. "Od začiatku tohto školského roku umožňovala viesť záhaľčivý život svojej maloletej vnučke, o ktorú sa stará. Neposielala ju ráno do školy, takže tá už do novembra vymeškala takmer 160 hodín. K zlepšeniu dochádzky nedošlo ani po prechode na inú školu, kde až do súčasnosti žiačka vymeškala ďalších viac ako tristo vyučovacích hodín," spresnil hovorca. 

Školáčka vymeškala neuveriteľný počet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Obvinená žena podľa polície nezabezpečila nápravu ani napriek tomu, že bola opakovane upozorňovaná zo strany školy aj sociálnych pracovníkov přerovského magistrátu. Hrozia jej za to až dva roky väzenia. 

Medzi doterajšie najväčšie záškoláčky v ČR patrí vtedy deväťročná dievčina z Olomouca, ktorá od novembra 2015 do mája 2016 vymeškala 660 hodín. V pomyselnej štatistike zatiaľ vedie chlapec z Prostějovska, ktorého rodičov polícia obvinila z ohrozovania výchovy dieťaťa ešte o 2,5 roka skôr. Za školský rok vymeškal dokopy 894 vyučovacích hodín. 

Viac o téme: ŠkolaZáškoláctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu