Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čudný úsmev dievčatka (4) ukrýval desivú pravdu: Je neuveriteľné, čo všetko odhalí úškrn na tvári

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Emily's Army)

SOUTHERN HIGHLANDS - Podivný úškrn štvorročného dievčatka upútal pozornosť jeho rodičov, ktorí si spočiatku mysleli, že dcéra robí iba grimasy. Keď však k zvláštnemu výrazu pier pribudlo aj privretie oka, vzali ju k lekárovi. Vyšetrenia potvrdili desivú diagnózu, dievčatko sa už zotavuje z operácie mozgu.

Emily Huntová žije so svojimi rodičmi a dvomi staršími súrodencami (9 a 12) v Southern Higlands v Novom Južnom Walese. Na Vianoce si jej mama všimla, že sa zvláštne usmieva. "Keď sme ju fotografovali, usmievala sa iba jedným kútikom úst, druhý mala spustený. Hovorili sme jej, aby sa usmievala tak, ako predtým, ale nechcela. Potom sme si všimli, že má privreté aj pravé oko," spomína si Deborah. 

Čudný úsmev dievčatka (4)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Emily's Army)

Rodičia vzali preto svoju najmladšiu dcéru k detskej lekárke. Tá si vraj najskôr myslela, že ide o  Bellovu obrnu, ktorá sa prejavuje paralýzou tvárových nervov. Záverečná diagnóza bola ale oveľa krutejšia.

Magnetická rezonancia odhalila rastúci tumor na mozgu, o ktorom si lekári mysleli, že je nezhubný. Ďalšie testy však potvrdili prítomnosť nádorov aj v chrbtici. Emily trpí atypickým teratoidným rhabdoidným tumorom centrálnej nervovej sústavy, známym pod skratkou ATRT. Je to veľmi zriedkavá forma rakoviny, ktorá sa najčastejšie vyskytuje u detí do dvoch rokov. 

Čudný úsmev dievčatka (4)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Emily's Army)

Nádory vytvárali tlak na jej tvárové nervy, preto sa Emily nemohla zrazu usmievať ako predtým. Dievčatko už má za sebou operáciu mozgu, ktorá odštartovala dlhý a náročný boj s ťažkým ochorením. Malú pacientku teraz čaká chemoterapia a rádioterapia. "Je neuveriteľné, čo všetko odhalí úškrn, ktorý spočiatku vyzerá tak nevinne," trpko skonštatovala Deborah, ktorá zároveň vyzýva všetky matky, aby u svojich detí nepodceňovali podobné symptómy.

Viac o téme: RakovinaNádorTumor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu