Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Menu zo školskej jedálne baví tisíce ľudí na internete: To vážne sa toto jedlo v roku 1974?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Kevin Hayes)

BERALA - Užívatelia sociálnej siete sa zabávajú na jedálnom lístku zo školskej jedálne zo sedemdesiatych rokov minulého storočia. Šokovaní sú nielen z jedál, ktoré sa už z ponuky bufetov dávno vytratili, ako aj zo smiešnych cien. Príspevok tak u mnohých vyvoláva nostalgické spomienky na detské časy.

Obrovský záujem užívateľov vyvolal na Facebooku jedálny lístok z roku 1974. Pochádza zo školy na predmestí Berala v austrálskom Sydney a na sociálnej sieti ho zverejnil Kevin Hayes. U mnohých vyvoláva nostalgické spomienky na jedlá, ktoré sa už dávno vytratili zo školských zariadení. Z lístka vyplýva, že deti mali v tom čase na výber oveľa viac sladkých jedál v porovnaní so súčasnosťou. Sú v ňom totiž uvedené šišky či rôzne druhy koláčikov.

FOTO Pasažier si prečítal varovanie na menu v lietadle a neveril vlastným očiam

Ďalšia vec, ktorá zaujala užívateľov, sú nízke ceny. Veľký mäsový koláč stál pred vyše štyridsiatimi rokmi napríklad len 20 centov, za párky deti zaplatili 12 centov, na sendvič s arašidovým maslom im stačilo 11 centov a ak mali záujem o maslový chlebík, potrebovali iba 8 centov. Lacné boli aj čipsy, ktoré vtedy stáli 12 centov, nanuk tri centy a pomarančová šťava 10 centov. 

FOTO Menu zo školskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Kevin Hayes)

"Mnohé z týchto vecí deti už ani nepoznajú," zhoduje sa v názore väčšina ľudí. , ktorí na lístku môžu obdivovať aj také jedlá ako pečený fazuľový alebo lososový sendvič z bieleho chleba. Nostalgiu pri pohľade na niekdajšie menu pociťujú aj bývalí žiaci školy, ktorí si zaspomínali na časy, keď sa jedlo po školách roznášalo v hnedých papierových vreckách v košoch na bielizeň priamo do tried. 

Viac o téme: AustráliaŠkolská jedáleňJedálny lístok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu