Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pilot zaspal priamo v kokpite: Neuveríte, aký mal tento let koniec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KING ISLAND - Niektoré povolania si obzvlášť vyžadujú, aby ich pracovník vykonával pri maximálnom vedomí a bdelosti. To sa celkom nepodarilo pilotovi, ktorý počas letu zaspal v kokpite. Lietadlo tak letelo bez jeho dozoru viac ako 46 kilometrov. Prípad sa vyšetruje.

Údaje z monitoringu letov ukazujú, že pilot deväťmiestneho lietadla zabudol pristáť na dráhe letiska King Island v austrálskej Tasmánii. Stalo sa tak na začiatku novembra v ranných hodinách a údajne išlo o jeden z piatich letov, ktorý prepravoval ľudí z pevniny na malý ostrov pri južnom pobreží krajiny. 

Pilot zaspal priamo v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lietadlu sa podarilo úspešne obrátiť späť nad pristávaciu dráhu a napokon bezpečne pristálo na letisku. Pilota, ktorý zaspal, už momentálne vyšetruje Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy. Pilot podľa neho "prestal vykonávať svoju pracovnú povinnosť v dôsledku výskytu fyziologických faktorov počas letu".

 

Lietadlo aeroliniek LOT sa pokazilo, cestujúcim oznámili šokujúcu správu: Odletíte, ale len keď...!

Nie je známe, koľko ľudí bolo na palube dvojmotorového lietadla Piper. Lietadlo minulo ostrov King Island o vyše 46 kilometrov. Momentálne sa úrad snaží získať dostatok dôkazov, aby mohol do mája 2019 podať presnú správu o incidente.  

Viac o téme: PilotLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu