Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodička (24) si chcela nastaviť hudbu v aute: Osudných 10 sekúnd, ktoré bude ľutovať celý život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MACEDON - Iba dvadsaťštyriročná Austrálčanka pôjde za mreže. Súd ju totiž uznal vinnou za smrť cyklistu, ktorého zrazila takmer pred rokom. Obrovská tragédia, ktorá poznačila tak pozostalých, ako aj rodinu odsúdenej, opäť potvrdila, že používanie mobilných telefónov za volantom zabíja.

Emma Kentová si odsedí deväť mesiacov vo väzení a podrobí sa špeciálnemu programu, ktorý je zameraný na zvyšovanie zodpovednosti vodičov na cestách. Zároveň si po prepustení z väzenia bude musieť odpracovať sto hodín neplatených prác a svoj vodičský preukaz neuvidí najbližšie dva roky. Toto všetko je trest za to, že ešte vlani v decembri zrazila a usmrtila päťdesiatsedemročného cyklistu Garetha Daviesa.  Súd zohľadnil, že obžalovaná nemala policajný záznam, v čase nehody neprekročila rýchlosť a nebola pod vplyvom alkoholu alebo drog. 

Cyklistu (†65) zachytilo spätné zrkadlo auta: Osudová rana však ešte len prišla

"Iba som si prepínala bluetooth zo svojho mobilu do rádia v aute. Netrvalo to viac ako desať sekúnd," vzlykala mladá žena na súde bez toho, aby si uvedomila, že stačí iba zlomok sekundy, v ktorej vodič odpúta svoju pozornosť a môže dôjsť k tragédii. Jej výpoveď iba potvrdila, že používanie mobilov za volantom zabíja. A hoci podobných prípadov pribúda, mnohí ešte stále tento fakt podceňujú. 

Vodička (24) si chcela
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Toto je pritvrdá lekcia pre všetkých vodičov. Na ceste vyhasol život nevinného cyklistu iba preto, lebo väčšina stále podceňuje používanie telefónov a nevenuje pozornosť jazde," uviedol Craig Richards, šéf charitatívnej organizácie Bicycle Network. Podľa neho najbližší príbuzní zbytočne stratili otca, partnera a syna. "Bola to najhoršia správa v našom živote. Nedá sa opísať, aké to bolo pre mňa strašné, keď som musela celú tú vec oznámiť mojej babičke," povedala dcéra zosnulého. 

Viac o téme: NehodaTragédiaCyklistaMobil za volantom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu