Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cyklistu (†65) zachytilo spätné zrkadlo auta: Osudová rana však ešte len prišla

Tragická dopravná nehode v okrese Nové Zámky, o život prišiel cyklista. Zobraziť galériu (3)
Tragická dopravná nehode v okrese Nové Zámky, o život prišiel cyklista. (Zdroj: KR PZ Nitra)

NOVÉ ZÁMKY - Skoré stmievanie, mokrá vozovka a neopatrnosť na cestách. Napriek tomu, že polícia neustále apeluje na cyklistov aj chodcov, aby dbali o svoju bezpečnosť, je to, zdá sa, márne. V okrese Nové Zámky vyhasol ďalší ľudský život. Cyklista nemal na sebe žiadne reflexné prvky.

Práve to je najpravdepodobnejší dôvod, pre ktorý si ho vodiči áut nevšimli. K tragédii došlo 22. novembra večer krátko pred pol šiestou pred obcou Bánov. "Vodič motorového vozidla VW Transporter pravdepodobne ľavým spätným zrkadlom zachytil cyklistu jazdiaceho pri strede vozovky, dôsledkom čoho spadol na zem," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Tragická dopravná nehode v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Nitra)

Cyklista po náraze skončil na zemi. Nanešťastie, prichádzalo ďalšie auto jazdiace tým istým smerom, ktoré už nestihlo ubrzdiť. Ležiaceho cyklistu zrazilo. Fatálnym poraneniam muž na mieste podľahol. Isté však je, že alkohol sa v prípade vodičov pod nehodu nepodpísal, keďže dychové skúšky preukázali negatívne výsledky. 

Či si pred jazdou vypil nebohý cyklista preukáže až pitva. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol pribraný znalec z odboru cestnej dopravy," dodala policajná hovorkyňa.

Podobný scenár

Len nedávno pritom polícia informovala o tragédii pri Bytči, ktorá mala veľmi podobný scenár, ako tá v Nových Zámkoch. Jozef (†61) prechádzal cez cestu na bicykli v dedinke Maršová - Rašov. Najprv došlo k zrážke s vozidlom Škoda Fabia. Muž sa ocitol na vozovke a zostal ležať v protismere.

Muža zrazili dve autá,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

"Následne 35-ročná vodička na vozidle Chevrolet Spark, jazdiaca od Bytče na Považskú Bystricu, prešla po chodcovi ležiacom na vozovke po predchádzajúcej dopravnej nehode," objasnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová okolnosti nešťastia, ktoré sa stalo 30. októbra.

Aj maličkosť môže zachrániť život

Polícia opätovne upozorňuje chodcov aj cyklistov, aby nepodceňovali nosenie reflexných prvkov. "Farebné či reflexné oblečenie, osvetlený bicykel  a mimoriadna obozretnosť  prispievajú k bezpečnosti na cestách," upozornila na záver Božena Bruchterová.

Viac o téme: NehodaSmrťCyklistaNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu