Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počas exotickej dovolenky im zomrelo novorodené bábätko: Zničených rodičov čakalo ďalšie peklo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Michael James Parrott)

PUNTA CANA/SNODLAND – Britský pár Chloe Sullivanová a jej snúbenec Michael Parrott prešli počas dovolenky v Dominikánskej republike ťažkou životnou skúškou a napriek úsiliu lekárov prišli o bábätko. A zatiaľ čo sa obaja otrasení a šokovaní ledva spamätali z tragédie, nemocnica už mala pre nich pripravený astronomický účet.

Strašidelná smrť na dovolenke: Syn žaluje rekreačný komplex, jeho matka zomrela v skrini

Chloe, jej štvorročná dcéra a snúbenec Michael prežívajú v týchto dňoch veľmi ťažké obdobie. Mladá žena, ktorú minulú sobotu zastihli tehotenské komplikácie počas dovolenky v Dominikánskej republike, bola nútená vyhľadať lekársku pomoc. Po príchode do súkromnej nemocnice International Medical Group (IMG) v Punta Cana zaplatil jej snúbenec poplatok za vyšetrenie u lekára. Zároveň oznámil, že akékoľvek lekárske úkony nesmú prekročiť poistné krytie, pretože ich nebude schopný zaplatiť.  

Počas exotickej dovolenky im
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Chloe Sullivan)

Podľa výpovedí dvojice lekár trval na zákroku, ktorý stál  8 500 libier (cca 9700 eur). Chloe previezli na operačnú sálu, kde podstúpila cisársky rez a maličký Arlo sa narodil v nedeľu o 10.49 h. Bol však v kritickom stave, trpel respiračnými problémami a pretrvávajúcou pľúcnou hypertenziou. V pondelok ráno o 4.00 h. zomrel.

A kým sa nešťastní rodičia spamätávali z otrasnej správy a objímali mŕtve telíčko bábätka, nemocnica im už vypisovala tučnú faktúru. Dvojica trvala na tom, aby si mohla vziať synčeka do Británie, za čo vedenie nemocnice požadovalo ďalších 2 800 libier (cca 3 200 eur), inak im telo nevydajú. Túto situáciu našťastie veľmi rýchlo vyriešil otec Chloe, ktorý im okamžite poslal peniaze.

Počas exotickej dovolenky im
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Chloe Sullivan)

Pobyt v nemocnici sa medzitým navýšil na 17 000 libier (cca 19 400 eur). Michael sa snažil s vedením dohodnúť na splátkach, ale zbytočne. IMG trvala na uhradení faktúry v plnej výške a odmietla vydať jeho snúbenici pas. Zúfalý sa obrátil na britské veľvyslanectvo, kde iba skonštatovali, že je potrebné požadovanú sumu zaplatiť. A tak sa Michaelov bratranec rozhodol pre nešťastnú dvojicu založiť v Británii fond.

Príbeh dojal množstvo ľudí a za pár dní sa podarilo vyzbierať čiastku, vďaka ktorej sa môžu teraz všetci vrátiť domov. „Ďakujem zo srdca všetkým, ktorí nám pomohli. Už mám v rukách pas, lieky, Arlov zdravotný záznam a konečne môžeme ísť domov do Snodlandu,“ poďakovala sa nešťastná mladá žena všetkým darcom.

Viac o téme: DovolenkaPôrodDominikánska republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu