Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prvé novoročné bábätká: FOTO Poprad privítal Sofiu, v Topoľčanoch sa narodil štvorkilový Matúško

Prvé dieťatko v roku 2019 sa narodilo v Starej Lesnej. Dievčatko sa volá Sofia. Zobraziť galériu (9)
Prvé dieťatko v roku 2019 sa narodilo v Starej Lesnej. Dievčatko sa volá Sofia. (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

POPRAD – Prvé dieťatko na východnom Slovensku sa takmer pol hodinu po polnoci narodilo v popradskej nemocnici. Potvrdila to hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda s tým, že dievčatko s menom Sofia sa narodilo mamičke z Novej Lesnej. V Topoľčanoch privítali na svet štvorkilového Matúška, ktorý sa narodil krátko pred deviatou ráno.

"Dievčatko priviedla na svet o 00.29 h., má 47 centimetrov a váži 2650 gramov," konkretizovala Galajda s tým, že počas silvestrovskej noci sa v Poprade narodili ešte ďalšie dve deti. 

Prvé dieťatko v roku
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Druhým dieťatkom v poradí, ktoré v noci prišlo na svet na východe krajiny, je Dávidko, ktorý sa narodil trištvrte hodiny po polnoci vo Vranove nad Topľou. V tzv. starej pôrodnici Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Prešov sa zase krátko pred 7. hodinou narodili 22-ročnej prvorodičke dvojčatá Sebastián a Teodor.

Malá Sofia
Zobraziť galériu (9)
Malá Sofia  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Samko sa narodil krátko po tretej v Bratislave

Prvým novoročným dieťaťom, ktoré sa narodilo na 1. gynekologicko – pôrodníckej klinike LF SZU na Kramároch v Bratislave, je chlapec Samuel. Narodil sa o 3:19 h, meria 52 centimetrov a váži 4 190 gramov. 

Malý Samko s mamou Alenou
Zobraziť galériu (9)
Malý Samko s mamou Alenou  (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

Prvé novoročné bábätká: FOTO
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

Trebišov privítal Noemi

"V Humennom sa počas silvestrovskej noci narodili štyri detičky, ale všetky prišli na svet pred polnocou. V Trebišove sa ako prvá narodila o 5.40 h. Noemi s mierami 3330 gramov a 53 centimetrov," doplnila Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia. 

V najväčšom meste na východe Slovenska sa prvé bábätko narodilo v nemocnici Košice-Šaca viac ako hodinu po polnoci. Hovorkyňa nemocnice Lucia Kočková uviedla, že chlapček, ktorému rodičia dali meno Nico, mal pri narodení takmer 3400 gramov a meral 53 centimetrov. "Na malého Nica netrpezlivo čakala doma aj trojročná sestrička Hanka. Mamička Michaela aj bábätko sú v poriadku," dodala.  

Topoľčany privítali štvorkilového Matúška

Prvým novorodencom, ktorý sa v roku 2019 narodil V Nemocnici Svet zdravia Topoľčany je chlapec Matúš. „Na svet prišiel päť minút pred 9. hodinou, váži 4000 gramov, meria 50 centimetrov. Jeho matka je z obce Bánov v okrese Nové Zámky," uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia.

V Partizánskom sa narodil malý Marek

Prvým novorodencom, ktorý sa v roku 2019 narodil V Nemocnici Svet zdravia Partizánske, je chlapec Marek. Na svet prišiel 18 minút po 14. hodine. Ako uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia, Marek má 4130 gramov a meria 58 centimetrov. „Jeho mamička je z Prievidze,“ doplnila Fedáková.

Košice v Šaci privítali malého Nica

Prvý Košičan narodený v roku 2019 je chlapček Nico, ktorý sa narodil v súkromnej nemocnici v Šaci. Malý Nico prišiel na svet presne o 1: 02 hodine. Je to druhorodené dieťa rodičov, mamky Michaely a otecka Nicola.

Prvý Košičan Nico.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„Bábätko má 3830 gramov, 53 centimetrov. Pre mamičku Michaelu a otecka Nicola je to druhé bábätko, keďže manželia už majú 3-ročnú dcérku,“ povedala hovorkyňa nemocnice Lucia Kočková.

Prvý Košičan Nico.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Prvého Košičana privítal aj primátor Košíc Jaroslav Polaček a zaželal chlapčekovi aj rodičom, úspešný štart do života. Od mesta dostali malý finančný obnos a primátor daroval bábätku hračku.

Prvý Košičan Nico.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Prvým Zvolenčanom v novom roku sa stal Alan

Prvým dieťaťom, ktoré sa v Nemocnici Zvolen narodilo v roku 2019, sa stal Alan. Podľa slov Lucie Kočkovej, manažérky komunikácie skupiny Agel, do ktorej nemocnica patrí, prišiel na svet o 7.00 h ráno. "Pri narodení vážil obdivuhodných 3570 gramov a meral 54 centimetrov. Alan je prvým bábätkom rodičov Jany Ferikovej a Petra Ferika zo Zvolena, ale aj prvým chlapcom v celej veľkej rodine," uviedla manažérka.

Podľa slov matky pôrod prebehol veľmi rýchlo. "Všetka bolesť opadla hneď pri pohľade na synčeka. Pani doktorka bola veľmi ústretová a rovnako aj všetok personál nemocnice, za čo som im nesmierne vďačná," dodala Feriková.

Žiar nad Hronom privítal chlapca Zorana

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Žiar nad Hronom, je chlapec Zoran. Iinformovala o tom špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková. "Malý Zoran prišiel na svet o 11.03 h, váži 3650 gramov a meria 52 centimetrov. Jeho matkou je Katarína z Humenného," konkretizovala Fedáková.

Sekundu po polnoci sa v Leviciach narodila Tamarka

Prvým tohtoročným novorodencom na Slovensku je podľa Nemocnice Levice Tamarka, ktorá sa tam narodila jednu sekundu po polnoci. Podľa slov primára oddelenia gynekológie a pôrodníctva Gabriela Mančíka sa dievčatko narodilo neplánovaným cisárskym rezom. 

"Ten sme museli voliť z dôvodu nepostupujúceho pôrodu. Keďže mamičke odtiekla plodová voda, ale pôrod sa ďalej nerozbiehal, v záujme zdravia bábätka sme zvolili ukončenie cisárskym rezom," vysvetlil Mančík. Tamarka Michňová je prvým dieťatkom v rodine. Narodila sa v 38. týždni tehotenstva s mierami 3000 gramov a 49 centimetrov. "Napriek ťažkému pôrodu som veľmi šťastná. Lepší darček do nového roka sme si ani nemohli priať," povedala šťastná mama Veronika. 

Viac o téme: DieťaDievčatkoNarodenieNový rokStará Lesná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu