Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík si išiel zabehať: V poli našiel niečo neuveriteľné na FOTO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Mnohým ľuďom sa už stalo, že pri prechádzke v prírode našli krabicu so šteňatami či mačiatkami, ktoré niekto odložil. Holanďan, ktorý si išiel v nedeľu zabehať do poľa za obcou Tienhoven severne od Utrechtu, ale urobil objav ďaleko viac neobvyklý - našiel klietku s levíčaťom. Majiteľa zhruba štvormesačného mláďaťa sa polícii zatiaľ nájsť nepodarilo, informovali holandské médiá.

"Dnes ráno kolegovia v Tienhovene dostali veľmi zvláštne hlásenie," napísali v nedeľu na Twitteri policajti a pripojili fotografiu levíčaťa v klietke. "Videli alebo počuli ste niečo? Dajte nám to vedieť," dodali.

Mladík si išiel zabehať:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter/PolitieStiVe)

"Precestoval som celý svet, aby som uspával zvieratá vrátane levov a tigrov, ale nikdy som nezažil nič podobné," povedal denníku Algemeen Dagblad veterinár Peter Klaver, ktorého policajti k malej šelme privolali. Klietka, v ktorej sa levíča našlo, nebola totiž príliš pevná a zviera z nej pokojne mohlo každú chvíľu uniknúť.

Nakoniec ale podľa Klavera nebolo nutné levíča uspávať a aj s klietkou bolo naložené do auta a prevezené do mesta Anna Paulowna na severe Holandska. Miestna nadácia Stichting Leeuw, ktorá sa špecializuje na starostlivosť o mačkovité šelmy, v nedeľu na facebooku uviedla, že mláďa je v karanténe a z "hektických udalostí" je veľmi unavené.

Dnes dodala, že levíča "sa výborne vyspala a zjedlo aj prvé desiatu". "Tiež prvé hračky prijalo s vďakou," uviedla nadácia a pripojila video. "Ak viete o niekom, kto si nedávno kúpil levíča, alebo viete ak niečo o tomto konkrétnom levica, prosím okamžite nás kontaktujte,"  vyzvala dnes znovu holandská polícia verejnosť.

Viac o téme: HolandskoLev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu